הפלייה בין המינים

  • פגיעה בשוויוניות , הפליה בין המינים
    הילה | 19/06/2011 13:37

    שלום רב, מבוטחי ביטוח משלים ממין זכר זכאים להקטנת חזה בשל בעיה הבריאות בשם גניקומסטיה. לעומת זאת, מבוטחי ביטוח משלים ממין נקבה לא זכאייות להקטנת חזה הנובעת גם מבעייה בריאותית רק משום שלא קוראים לבעיה גניקומסטיה. הגברים תמורת השתתפות עצמית זכאים לבצע הקטנת חזה עם אפשרות לבחור רופא ובי"ח תמורת השתתפות עצמית . לנשים אומרים בקופה שגם יש להם את אותו משלים עליהם לבצע את הניתוח רק במסגרת בי"ח ציבורי. 1. השאלה היא האם יכול להתקיים סעיף מקפח בביטוח משלים בין המינים כאשר 2 המינים משלמים את אותו סכום חודשי עבור הביטוח? 2. חשוב לציין, כי הקטנת החזה לגבר מאושרת מטעמים אסטטיים בלבד ולא כטיפול בבעיה הבריאותית כשלעומת זאת הקטנת חזה לנשים מהווה טיפול במניעת הדרדרות בריאותית ולא רק נפשית ואסטטית. לאור האמור נשאלת השאלה איך בי"מ מתייחס למקרים אלה והאם יש מקום להגשת תביעה?! אודה על תגובתכם. בברכה - הילה

    • הפלייה בין המינים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/07/2011 12:47

      יש כמובן לבחון היטב את ההבדלים שקיימים בין הניתוחים, את הסיבות בגינן קיים הבדל זה והאם מטעמים עניינים או לא. אם אמנם את צודקת - תוכלי לפנות במכתב מסודר ליועץ המשפטי של הקופה הרלוונטית: להציג בפניו את המצב ולדרוש לתקן את העיוות.