מוות בבית אבות

  • מוות בבית אבות כתוצאה מרשלנות רפואית
    יעקב | 29/04/2011 09:45

    שלום !אבי ז"ל היה דייר בבית אבות באזור הצפון  בבית האבות חלק מהדיירים נמצאים באופן פרטי וחלק ע"י משרד הבריאות לפני כשלושה שבועות אבי נפטר להלן השתלשלות האירועים:אבי נלקח ע"י אחד מאנשי כוח העזר בבית האבות למיטה לצורך השכבה + אכילה כוונתו של איש כוח העזר הייתה לתת לו אוכל בשכיבה .לאחר כמה רגעים עפ"י דברי כוח העזר ( הוא טוען שהוא לא הספיק להאכיל אותו הוא ראה שמצבו של אבי לא תקין ולחץ על לחצן המצוקה הגיעה אחות אל אבי  ( בהסמכתה אחות מעשית ) ולא עשתה דבר לטענתה אינה יודעת לבצע החייאה היא התקשרה למנהל בית האבות , מנהלת בית האבות התקשרה לרופאה שהגיעה כעבור 40 דקות שאבי כבר נפטר הרופאה התקשרה אלי להגיע לבית האבות ובישרה לי על מותו של אבי ככשאלתי מה קרה ( אשתי ראתה את אבי שעתיים לפני ומצבו היה רגיל )היא אמרה שיכול להיות שאבי נחנק כתוצאה מזה שנתנו לו לאכול בשכיבה  ככשאלתי את האחות מה קרה היא אמרה שכוח עזר הלך להאכיל אותו במיטה וכשהוא קרה לה היה לאבי עדיין דופק ככשאלתי למה היא לו ביצעה החייאה  היא אמרה שאינה יודעת , מדוע לא התקשרת למד"א שממוקם 5 דקות נסיעה ממיקום בית האבות היא אמרה שהיא התקשרה למנהלת בית האבות . הזמנו משטרה למקום שפתחה  בחקירה גבתה עדות  , כוח העזר אמר שהוא רק התכוון להאכיל , האחות אמרה שהוא התחיל להאכיל .באותו בית אבות הייתה אחות מוסמכת ( קומה מתחת ) שנקראה למקום וגם היא לו עשתה דבר לא ניסתה לבצע החייאה , כרגע ממתינים לדו"ח הנתיחה של אבו כביר במקום הייתה עגלת החייאה שלא נעשה בה שימוש .האם יש מקום להגשת תביעה אזרחית על רשלנות רפואית בלי שום קשר לחקירה הפלילית של המשטרה אודה על תשובתך

    • מוות בבית אבות
      עו"ד ניצן מרום | 01/05/2011 09:39

      צר לי לשמוע על המקרה הטראגי. כדי לברר עילת תביעה בגין רשלנות רפואית יש לבקש את כל החומר הרפואי מבית האבות בו טופל אביך ז"ל ובהמשך גם את כל תיק המשטרה בעניין ולאחר מכן לפנות לעורך דין הבקיא בתחום לצורך התייעצות פרטנית. ההליך הפלילי אינו שולל ואינו מונע הגשת תביעה אזרחית, כאשר לצורך הגשת תביעה אזרחית בגין רשלנות רפואית יש צורך בחוות דעת ערוכה כדין אשר תתמוך בטענות התביעה. כמו כן, ניתן לשקול הליכים משמעתיים והגשת קובלנה למשרד הבריאות. בברכה, ניצן מרום, עורך דין

    • רשלנות בטיפול בבית אבות שגרמה למוות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 01/05/2011 10:12

      מדובר בהחלט בארוע טראגי שמחייב בירור יסודי. תחילה, אני מציעה לך להכנס לבית החולים ולגבות פרטים מהצוות, לשוחח עם כמה שיותר אנשי צוות על מנת לברר מה היה שם. אני בספק אם אמנם יהיה תיעוד מסודר בתיק. מובן כי לאחר אלה נכון יהיה לבקש תיעוד מבית האבות ובנסוף להזמין את כל תיקיו הרפואיים של אביך על מנת לנסות ולקבלת תמונה על מצבו הרפואי והסיבה להתדרדרותו. הפעולות שניתן לנקוט הן תלונה במשטרה, אשר ודאי עשויה לסייע בגביית עדויות, תלונה במשרד הבריאות אצל נציב קבילות הציבור בדרישה שתפתח חקירה/ועדת בדיקה ותביעה אזרחית לפיצויים. מציעה לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.