אי הפנייה למיון

  • תלונה על רשלנות רפואית
    מיה | 20/04/2011 18:09

    האם יש סיכוי כי רופאת ילדים תהיה מואשמת ברשלנות רפואית כאשר הגיע אליה פג בן פחות מחודש לקופת החולים כאשר האם התלוננה על חוסר תיאבון מצד הילד. הרופאה ביצעה את הבדיקות הנדרשות אולם לא ראתה כל ממצא חריג ולכן לא הביאה הפניה למיון הילד עלה במשקל מאז שיחררו מביה"ח  ולא ניכר עליו כל סימן חריג. הרופאה המליצה שבמידה וההורים יראו כי הילד מפגין סימנים שאינם כשורה שיחזרו למרפאה. באותו הלילה הילד מת, לאחר ניתוח הגופה הרופא המנתח רשם כי לא ברור מה הייתה סיבת המוות והוא הצביע על כל מיני פגמים גנטיים שהיו בפג. האם רק בזה שהרופאה לא שלחה את הילד למיון לאחר בדיקתו וכאשר הבדיקות נמצאו תקינות היא תימצא כאחראית על בסיס רשלנות? הודה על התשובה.

    • אי הפנייה למיון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 26/04/2011 13:26

      כדי שתהיה עילת תביעה כלפי הרופאה יש צורך להראות כי היו סממנים מחשידים שחייבו העמקת הבירור ופנייה למיון. על פי הנתונים שהמפורטים בשאלה - לא היתה אינדיקציה כזו. בכל מקרה יש כמובן להוכיח כי לו היה מופנה למיון היה נמנע המוות - דבר שמוטל בספק לנוכח העובדה שהיו מומים מולדים.