אי מתן הסבר לפני הזרקת אפידורל

  • ביצוע זריקת אפידורל ללא אזהרה ופירוט הסכנות
    אלון | 02/02/2011 19:47

    שלום לפני כשנתיים או יותר, בעקבות הרעת מצב הגב בגין ת"ד, הופנתי למרפאת כאב על ידי רופא מומחה והופנתי על ידי הקופת חולים למרפאה האזורית לטיפול. טרם הטיפול נפגשתי כפעמיים עם הרופא המטפל לצורך בדיקות טרם ההליך. בעת ביצוע הבדיקה שהיתי במקום עם אישתי (אז הייתה בת זוג), טרם הבדיקה שאלתי אם אני נדרש לליווי או האם אני יכול לנהוג לאחר מכן או לעבוד ביום למחרת, נענתי שאין שום בעיה. בבדיקה עצמה אמרו לי שהולכים לבצע זריקה ואח"כ אני צריך לשבת ויכול להיות שאני אסבול מכאב ראש לכשעה. במהלך הזריקה, פלט הרופא את המילה "אופס..." נוכח דאגתי ודאגת בת זוגתי הוא אמר שהוא פיספס את מקום הזריקה והוא הולך להזריק שוב. לאחר הזריקה הוא אמר שיכול להיות שיהיה לי כאב ראש עד הלילה. - הוא ציין זאת במכתב שחרור ואף את הטעות שנעשתה. בקצרה - הכאב ראש האימתני נמשך יותר מחודש, במהלכו הייתי מרותק למיטה ללא תזוזה, והייתי מאושפז בביה"ח כשבוע, ומטופל במיון מספר פעמים.  יותר מחודש הייתי מרותק למיטתי כשבת זוגתי מטפלת בי, וכל חיי נפסקו, לימודים בעיקר - כי לא עבדתי. האם יש עילת תביעה כנגד קופת החולים בגין רשלנות - לא הסבירו לי את הסיכונים מההליך אחרת לא הייתי מבצע אותו, רשלנות בגין הביצוע עצמו לדעתי לא ניתן לתבוע כי מדובר בטעות נפוצה - דבר המחזק את העובדה שהיה צריך להזהיר מראש. במידה וכן האם ניתן להפנות לעו"ד שמתעסק בתחום ?

    • אי מתן הסבר לפני הזרקת אפידורל
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/02/2011 10:45

      הטענות שאתה מעלה הן טענות עובדתיות. כדי לבסס תביעה תצטרך להוכיח בבית המשפט כי לא ניתן לך הסבר לפני מתן הזריקה על הסיכון שייגרם הסיבוך שהתרחש. אם תצליח להוכיח זאת יהיה עליך להוכיח שלו היה ניתן לך ההסבר לא היית מבצע את הבדיקה. שים לב שהסיכון להתרחשות הסיבוך הוא קטן יחסית ועל כן לרב אנשים מאמינים שהוא לא יתרחש ולכן מסכימים, אלא אם כן הטיפול איננו הכרחי או שהכאב לא בלתי נסבל. המשוכה לא פשוטה. הנזק איננו גדול (מבחינת הערכתו הכספית) אם אתה סבור שטענותיך חזקות ושתוכל להוכיחן תוכל לפנות לעו"ד המומחה בתביעות רשלנות רפואית.