ביופסיית שריר שבוצעה באופן בלתי תקין

  • ביופסית שריר ברגל לא נלקחה כראוי וצריך לבצעה שוב.
    מאור | 30/01/2011 08:39

    שלום.אני בן 22, בעקבות תלונות שלי על חולשה בשרירי השוקיים, רופא המשפחה שלי בקופ"ח שלח אותי לבדיקת EMG-NCT. הרופא שביצע את הבדיקה המליץ על ביופסית שריר, בהתאם לתוצאות.בתגובה להמלצה זו, רופא המשפחה שלי שלח אותי להתייעצות אצל רופא כירורג של קופ"ח. הכירורג המליץ על ביצוע ביופסית שריר והפנה אותי למחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח בעיר, שם הוא עצמו עובד,אגב. ביצעתי את הביופסיה ע"פ המלצת הרופאים וכשהגעתי לקבל את תוצאות הבדיקה, בדו"ח המעבדה נכתב שלא היה ניתן לבצע את הבדיקה מכוון שהדגימה נשלחה בתוך פורמלין (אח"כ הבנתי שהיא אמורה להישלח בהקפאה). הרופא טען שהם לא מבצעים את הבדיקה הזו בביה"ח הזה אלא רק בביה"ח אחר. מיותר לציין שהפסדתי ימי עבודה לצורך החלמתי מהפעולה הכירורגית, מה גם שהייתי מוגבל והוריי היו צריכים להישאר בבית כדי לטפל בי,מה גם שסבלתי כאבים והציפייה לתוצאות הבדיקה הייתה גדולה מאוד. אני מרגיש כמו סמרטוט ריצפה. מזעזע לחשוב כמה ידו של הרופא הייתה קלה על הסכין. כעת עלי לבצע את הבדיקה הזו שוב. האם יש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית? תודה! *למידע נוסף: בדיקה רפואית

    • ביופסיית שריר שבוצעה באופן בלתי תקין
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/01/2011 12:31

      על פי גרסתך - התנהלות הצוות הרפואי בביצוע התהליך היתה בלתי תקינה, שכן החומר לא הועבר באופן תקין לבדיקה הפתולוגית. אם אמנם כך, והדבר דורש ביצוע הבדיקה מחדש, על כל המשתמע מכך - יש לך לטעמי עילת תביעה על נזקיך ועוגמת הנפש הכרוכים בהם.