אבחנה רפואית שגויה

  • טחול
    נועה | 21/01/2011 13:25

    שלום רב, שמי בן 10 חודשים , בגיל 3 חודשים עבר ניתוח לב, ובגיל 4 חודשים אושפז בבה"ח עקב אירועי הכחלה. בבדיקת דם שערכו לבני חשדו כי הוא נולד בהעדר טחול. כמובן שבני עבר סדרת בדיקות שאכן אישרו שאין טחול. ומאז בני מטופל מניעתית ממחלות טיפול אנטיביוטי. לפני כשבועיים לערך התבקשנו לערוך לבני בדיקת אולטרסאונד נוספת בכדי לראות האם התפתח או האם יש טחול.(כי לפעמים רואים זאת בגיל מאוחר יותר). בבדיקה אכן הרופא כתב בטופס:" הודגם טחול קליטה מרקם תקין ואחיד). הפסקנו לבננו את הטיפול האנטיביוטי וזאת כי לכאורה יש טחול. בני בן ה-10 חודשים יומיים לאחר הפסקת האנטיביוטיקה חלה בדלקת גרון חייק בריאות ודלקות נוספות. חששנו כי אולי משהו לא אמיתי בבדיקה שערכנו לבננו. וערכנו בדיקה נוספת במכון פרטי. ולצערנו שם הרופא אמר חד משמעית כי אין לילד טחול. והוא לא יודע מדוע רשמו כי יש טחול. ואף ציין שאסור להפסיק את האנטיביוקה וסיבת המחלות שאירעו כתוצאה מהפסקת טיפול מניעתי. השאלה היא, האם לאור הממצאים אלו יש בסיס לתביעה משפטית נגד אותו רופא שרשם דברים שגויים שגרמו לנו לעוגמת נפש מיותרת ולילד שהסתובב בין בתי חולים שונים כתוצאה ממחלה יהומית???

    • אבחנה רפואית שגויה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 23/01/2011 17:33

      השאלה היא - האם אמנם נגרם נזק בר תביעה במקרה זה. כדי שניתן יהיה להגיש תביעה יש להוכיח שנגרם נזק ממשי, ממוני. ההתרוצצות היא אמנם לא נעימה אך היא כשלעצמה איננה מספיקה לצורך הגשת תביעה מעין זו.