נזק גנטי

  • רשלנות בגין ייעוץ גנטי
    שחר | 18/01/2011 14:07

    שלום רב יש לי ילד בן 6 שנולד עם תסמונת גנטית נדירה ומוכר נכה 100% התיסמונת נמצאת ברמה 2 מבחינת המלצות הגנטיקאים, כלומר נמוכה מ 1:60 ואין חובה להציע. יש לציין שהבדיקה הייתה קיימת בזמנו ואף אחד לא יידע אותנו, יש לי בת גדולה ממנו ובריאה, ולמרות זאת עשינו את כל הבדיקות הגנטיות שידענו על קיומן. האם יש הילה לתביעת הרופא / משרד הבריאות ? תודה מראש

    • נזק גנטי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/01/2011 15:38

      האם למישהו מבני משפחתך הרחוקה/הקרובה יש גם כן תסמונת זו?

      • תדובה לעו"ד לביא צוקרמן
        שחר | 18/01/2011 19:47

        אין חולים נוספים , אם כי היום אנחנו יודעים שיש נשאים. לא היו אמורים ליידע אותנו שיש בדיקות נוספות ולהשאיר לנו להחליט אם לבצע אותן? אגב מדובר במחלת ML4 תודה

        • הפנייה לבדיקות גנטיות
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/01/2011 14:53

          הקושי במקרה זה יהיה להוכיח שהיתה הצדקה לבצע את הבדיקה הגנטית הספציפית עליה מדובר. מדובר בקושי ממשי להוכיח זאת, אלא אם תצליח לבסס שהיה מקום להפנות לייעוץ גנטי אשר עשוי היה להוביל לביצוע הבדיקה. קחי בחשבון שיש בדיקות גנטיות רבות והסטנדרט הרפואי איננו להפנות את כל הנשים ההרות/האבות לבדיקות גנטיות כאלה.. על כן, תוכלו לבסס תביעה רק אם תצליחו להוכיח כי היה מקום לחשד/או להפנייה לייעוץ גנטי אשר עשוי היה להוביל לאבחנה. שאלה אחרת - האם אין מומים נלווים שניתן לאבחן בבדיקת על קול? בסקירות המערכות?

          • תודה
            שחר | 19/01/2011 21:10

            תודה ד"ר, אין מומים נלווים שניתן לאבחן , אם כי במהלך ההריון יש כנראה שינוי במוח הקטן אך לא ניתן להבחין. לפי מה ששמענו , אי מסירת מידע בנוגע לבדיקות קיימות מהווה רשלנות רפואית. הבדיקה קיימת משנת 2001 והיא נמצאת בקטגוריה 2 כ" בדיקה שניתן לבצע למחלות חמורות ששכיחותן מ 1:60 " שחר

            • בדיקות גנטיות
              עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 20/01/2011 14:22

              הייתם בייעוץ גנטי? האם עשיתם בדיקות גנטיות שכן המליצו לכם עליהן? עשיתם את הבדיקות הגנטיות המתחייבות? אם היו מיידעים על כך יש עוד עשרות בדיקות גנטיות נוספות - הייתם עושים אותן? לתשובות לשאלות אלה ישי משמעות בהערכת סיכויי תביעה.

              • משחר
                שחר | 20/01/2011 22:59

                את הייעוץ הגנטי קיבלנו מהגניקולוג, לפני 7 שנים נשלחנו לעשות 6 בדיקות ולא ידענו על קיומן של בדיקות נוספות , אילו היינו יודעיםכמובן שהיינו עושים, עובדה שתומכת בכך הוא שסריקה מורחבת עשינו באופן פרטי ושילמנו ממיטב כספנו תודה שחר