רשלנות כתוצאה מדקירת מחט בבית החולים

  • דקירה ממחט מזוהמת במיון
    יולנדה | 14/01/2011 08:28

    לפני מספר ימים הבאתי את הבת שלי למיון בגלל סיבוך אלרגי השכיבו אותה על מיטה והזריקו לה נוגדן מסויים היא המשיכה לשכב לנוח וכעבור 5 דקות החלה לצעוק שכואב לה ברגל מייד הרמתי לה את הרגל וגיליתי מחט תקועה לה ברגל ודם משפריץ הזעקתי רופא ומייד אחות הגיע נעשה בירור האחות התנצלה ששחכה את את המחט על המיטה מחולה קודם נרשם דוח וגם הוסיפו את המקרה בטופס גמר טיפול האם יש מקום לתביעה

    • רשלנות כתוצאה מדקירת מחט בבית החולים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 15/01/2011 21:27

      לפי תיאור דבריך, ניתן לאבחן את רכיב ההתרשלות בעוולת הרשלנות. זאת ועוד. יש במקרה המתואר מעין פגיעה באוטונומיה של בתך החולה. יחד עם זאת, ככל שאין נזק - ועניין זה טעון בדיקה לאור דבריך כי המדובר במחט מזוהמת - הרי שעוולת הרשלנות אינה מתקיימת ולאור זאת, איני רואה עילה אמיתית לתביעה בגין רשלנות רפואית.

    • דקירה ממחט מזוהמת
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 16/01/2011 12:06

      תאור המקרה מצדיק פיצוי, גם אם לא נגרם נזק ישיר מדקירת המחט (ואני מקווה שאמנם כך). יהיה עליכם לפנות לבית החולים בדרישת פיצוי, ורצוי שתעשו זאת באמצעות עו"ד. הייתי רק מוודאה קודם, רפואית, שלא נגרם נזק כלשהו מהדקירה - ולשם כך מציעה שתיוועצו עם רופא המשפחה לביצוע כל הבדיקות הרלוונטיות טרם תביעה כזו.

      • דקירה ממחט מיון
        יולנדה | 16/01/2011 13:08

        כמה נהוג לשלם לעוד באחוזים שייצג אותי בתביעה כזו מה מקובל

        • שכ"ט עו"ד
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/01/2011 14:54

          תלוי בעו"ד, בהיקף התביעה ושוויה. השוק הוא שוק חופשי