כתב ויתור על סודיות רפואית

  • רישום רפואי כוזב במסמכי קופת חולים
    נרי | 08/08/2010 08:58

    אדם השתמש בתעודת מחלה שגויה/מסולפת, החתומה ע"י רופא קופ"ח, על מנת לדרוש ממני דמי נזיקין. פניתי להנהלת הקופה וזו טוענת שאין באפשרותה לבדוק את הנושא, בשל חוק הגנת החולה. האמנם? אין מה לעשות מלבד הליך משפטי? מוזר לא?

    • כתב ויתור על סודיות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/08/2010 12:25

      אם נתבעת בנזיקין בשל נזק רפואי שלכאורה נגרם זכותך לבקש מהתובע כתב ויתור על סודיות רפואית באמצעותו תוכל לדרוש מסמכים רפואיים מקופת חולים ולברר גם את השאלה המטרידה אותך.

      • אכן קבלתי מסמכים הנוגדים זה את זה
        נרי | 09/08/2010 00:06

        אבל הקופה טוענת שהיא יכולה רק להעביר מסמכים, אך לא לבדוק את תוכנם, גם אם הם שגויים או כוזבים.