לקות שמיעה ו- CMV

  • שאלה לגבי רשלנות רפואית בטיפול ביילוד
    נעם ורגון | 08/07/2010 13:27

    יש לי ילדה בת 3 שאובחנה כלקויית שמיעה כבר בהיותה בת 6 חודשים.הגורם ללקות לא ידוע. בהיותה בת ארבעה חודשים לערך בבדיקת שתן מקרית נמצאה כמות גולה של סי אמ וי בשתן. בשלב מאוחר כזה כבר לא ניתן לדעת, האם ליקוי השמיעה נוצר כתוצאה מהסי אמ וי, שכן לא נעשתה לילדה בתיקת שתן, סמוך לאחר הלידה. איני יודע אם דבר כזה נחשב לרשלנות רפואית בכלל , אבל השאלה שלי היא אחרת: האם, במקרה שבו נשוב לבית החולים הזה ללידה נוספת - האם עצם העובדה הזו יש בה כדי לשמוט את הקרקע מתחת לתביעה בעילה של רשלנות רפואית, אם וככול שעילה כזו קיימת( אני לא נכנס כרגע לשאלה המהותית) אודה עבור תשובה מפורטת ככל הניתן תודה נעם

    • לקות שמיעה ו- CMV
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/07/2010 16:11

      עד כמה שידיעתי מגעת החשש ללקות שמיעה אצל עובר היא כאשר האם חולה בוירוס זה בשלבים הראשונים של ההריון. מובן כי יש להתייעץ עם מומחה באשר לנתונים אלה, שכן ייתכן כי התינוקת חלתה לאחר הלידה וייתכן שאפשר ללמוד מתשובות הבדיקה מתי בדיוק חלתה האם כעובר או כתינוקת. באשר לשאלה האם חזרה ללדת באותו ביתחולים מהווה משום ויתור על תביעה קודמת או הודאה בהיות בית החולים "טוב" הרי לטעמי אין בכך ולא כלום.