רשלנות רפואית - כן ולא...

  • רשלנות רפואית
    אלמוני | 07/07/2010 10:59

    לפני כמה חודשים אחותי אובחנה כחותה בדלקת קרוהן. הרופאה נתנה לה כדורים וכתוצאה מכך היא נכנסה למצב פסיכוטי קשה מאד היא תקפה את האמא בכלי חד והאמא אושפזה בבית חולים. במקביל אחותי אושפזה כמה שבועות בבית חולים פסיכיאטרי. כל המסמכים הרפואיים מעידים שאחותי הגיעה למצב הזה בעקבות הכדורים שהרופאה נתנה לה. הרופאה בעצמה אומרת וגם במסמכים שזה מהכדורים שהיא נתנה לה אבל במינון הנכון. האם יש פה רשלנות רפואית?

    • רשלנות רפואית - כן ולא...
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 07/07/2010 23:48

      דבריך אינם סדורים דים. לכאורה המדובר ברשלנות, אך למה הכוונה "במינון הנכון" ? האם מינון כזה של כדורים כאלו אצל חולים במחלה זו, הטיפול התרופתי מיטיב עימם וכאן קרה ההיפך ? אם כך הדבר, הרי שאין כאן, לכאורה, צפיות ומשכך אין התרשלות גם אם יש נזק ולכן אין רשלנות. שוב, קשה לחוות דעה מהתיאור המועלה וודאי ללא מסמכים רפואיים.

    • טיפול תרופתי ומצב פסיכוטי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/07/2010 16:13

      ככל שאמנם הטיפול התרופתי שניתן על ידי הרופאה גרם להתקף הפסיכוטי אצל אחותך - או אז יש לבחון האם הטיפול שניתן התאים למצבה, ניתן במינון הנכון והאם לא נפל דופי בנתינתו. רק מענה לאלה יוביל לתשובה לשאלתך.