האשמות פליליות ורשלנות רפואית

  • רשלנות רפואית-
    almonit | 03/07/2010 21:11

    מדובר ברשלנות מרכבת מכמה רכיבים: 1. פסיכיטרית התבקשה על ידי אחיות במיון של בית חולים להוציא צו אשפוז כפוי נגד חולה אונקולוגית כנקמה על כך שהגישה נגדן תלונה לפניות הציבור של בית החולים לאחר ביקור קודם במיון. 2. הפסיכיאטרית סרבה לבדוק את החולה,מעולם לא שוחחה איתה וסרבה ליצור קשר עם רופאים מקופת החולים לבקשת החולה. היתה התנגדות נחרצת של עוסית לאשפוז הכפוי בטענה שאבחנה שמדובר באשה בריאה לחלוטין נפשית. עובדת סוציאלית כוננת סרבה להגיע למרות פנייתה של החולה. לא אפשרו לחולה להתקשר הביתה.כלאו אותה משך 6 שנות בתא ללא אוורור ללא אפשרות לאכול לשתות ולהגיע לשירותים. החולה ניצודה על ידי ניידת משטרה כשהיא ממתינה למונית שתיקח אותה לבית חולים מתחרה- הרחק מהמיון. החולה הוכתה קשות על ידי שוטר למרות שלא התנגדה למאסר. פרק ב: הפסיכטאטרית רודפת את החולה שנים מאז המקרה ונוקמת בה באכזריות רבה: בכל פעם שהתנועה לזכיות האזרח דרשה לקבל מסמכים ופרוטוקלים בקשר למעשיה של הפסיכיאטרית הגיבה הפסיכיאטרית בהגשת תלונות שקריות למשטרה. תלונותיה אין כל תוכן רציני(למשל הגישה תלונה על השתתפות בפורום באינטרנט בו נחשפו מעשיה, היא דורשת לאסור על החולה להגיש נגדה תלונה למשרד הבריאות, וכו וכו וכו) כל התיקים נסגרו מחוסר אשמה. להערכת עורכי דין מדובר בעבירות פליליות רבות מצידה של הפסיכיארטרית . מה ניתן לעשות.

    • האשמות פליליות ורשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 05/07/2010 07:47

      המקרה שאת מתארת מורכב כדי להשיב עליו במסגרת פורום זה. טענות מעין אלה קשה מאוד להוכיח משום שאת טוענת כי ההחלטות המקצועיות התקבלו כנקמה וללא טעם ענייני.. הדבר דורש הוכחה ברמת ודאות לא פשוטה... אותם עורכי דין שסבורים שאלו הן עבירות פליליות - שייעצו לך גם מה ניתן לעשות לטעמם בנסיבות אלה..