תלונה נגד רופא

  • חובותיו של רופא
    כלנית | 11/06/2010 10:39

    שלום . ברצוני לכתוב תלונה למשרד הבריאות ואף לתבוע במקרה הצורך . ולכן ברצוני לדעת מה הן חובותיו של רופא ? . וכיצד אמור וצריך משרד הבריאות להגיב במקרה ומטופל הצליח להוכיח כי הרופא שלו הפר חסיון רפואי? האם חלה על רופא חובה לרשום את כל פרטיי המחלות של המטופל שלו בתיקו הרפואי ? ומה הפרוצדורה של משרד הבריאות במקרה ורופא לא עשה זאת? האם על רופא חלה חובה לספר לרשויות במקרה ומטופל ובייחוד קטין מתלונן לפניו על התעללות מינית ? והאם לרופא אורטופד יש זכות לקבוע כי מטופל סובל מהפרעה נפשית ואף לרשום למטופל תרופות פסיכיאטריות למרות שאין זאת מומחיותו? והאם מותר לרופא לאיים על מטופלת ולאמר לה אם תגישי תלונה במשטרה אדאג לאשפז אותך במחלקה סגורה למרות ,שהתוודה מספר פעמים שנבדקה ע"י פסיכיאטרים ונמצאה שפויה ?. מה מהלע"יל מצדיק תביעה או לפחות תלונה למשרד הבריאות וכיצד סביר להניח שמשרד הבריאות יפעל?

    • תלונה נגד רופא
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/06/2010 13:51

      השאלה כללית מדי. על רופא לנהוג באופן מקצועי ומכובד במטופליו, לשמור על כבודם ועל זכותם לפרטיות ועוד ועוד ועוד. אינני יכולה להבטיח לך כיצד משרד הבריאות ינהג בתלונך ושאמנם יהיה בכך פתרון. באשר לתביעה שברצונך להגיש - פרטי את נסיבות המקרה ואת הנזק שנגרם ואוכל להשיב לך.