הליך תביעה ברשלנות רפואית

  • צלקות מטיפול רפואי
    אפרת | 07/06/2010 19:14

    שלום, התחלתי בהליך של הסרת קעקוע בלייזר בחלק גדול מאוד בזרוע שלי. לאחר כחודש מהטיפול, כשהעור אמור להחלים ולאחר חודשיים אמורים לעשות טיפול נוסף נוצרו לי לפחות בחצי מן האזור המטופל צלקות שמכונות "צלקות קלואידיות". הרופאה לא טיפלה בזה באופן מיידי ואמרה לי שזה חלק מהליך ההחלמה. לאחר 3 חודשים דחקתי בה שוב לבדוק את מצבי כי כואב לי מאד ואיני יכולה לחשוף את זרועי מפאת הצלקות המזעזעות והיא החלה בהליך הזרקת קורטיזון. 4 חודשים כיום לאחר הטיפול ואין שיפור ולו הקל ביותר במצבי. במקביל הלכתי לחות דעת נוספת בה הרופא טען בהיותו מזועזע לרמת הטיפול שיש צורך להמתין שנה תוך טיפול מאסיבי שהרופאה המטפלת בי הציעה רק חלק. רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה כנגדה היות והסבל הגופני מציג בצורה נוראית ואני נאלצת להמתין כשנה לפחות ואין זה בטוח שהצלקות יעברו. יש צורך לעשות טיפולים פולשניים וחבישת חליפת לחץ. אבקש תשובה מפורטת ביותר ומהו הליך התביעה במצב כזה היות והבנתי שצריך חוות דעת רופא מומחה. תודה.

    • הליך תביעה ברשלנות רפואית
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 07/06/2010 21:33

      נזק לעיתים וככל שישנו "מתגבש" רק כבור כשנה, דהיינו: לא תמיד ניתן לדעת מהו הנזק הרפואי לטווח ארוך אלא לאחר תק' ארוכה. ככל שישנו נזק רפואי ובככל שהייתה רשלנות באבחון ו/או בטיפול הרפואי והיה קשר סיבתי בין הנזק להתרשלות, תוכלי לתבוע בגין רשלנות רפואית. בתביעת רשלנות רפואית כבנזקי גוף חובה לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית על מנת שתוכלי להוכיח טענות שברפואה (ס' 127/137 לתקנות סדר הדין האזרחי). ניתן לבקש פטור, אך ככלל חוות דעת רפואית בתביעה מעין זו היא המפתח להוכחת הטענות הרפואיות מצד התובע/ת. לאחר מכן הצד השני יגיש כתב הגנה ויבקש גם הוא לבודקך רפואית ויגיש חוות דעת מטעמו. יתבצעו הליכים מקדמיים לרבות גילוי ועיון במסמכים ולאחריהם שלב ההוכחות לרבות העדת עדים ומתן פס"ד. כמובן שיכולים להיות במהלך המשפט כל מיני הליכי ביניים כמו הודעות לצד שלישי, בקשות שונות וכיו"ב. ביהמ"ש יכול גם לקבוע שיש צורך בחוות דעת מטעמו כשיש לו קושי להכריע בין שתי חוות הדעת. באשר למקרה שאירע לך לטענתך ולשאלתך, תשובה פרטנית לגבי המקרה המועלה על ידך, תלויה במסמכים הרפואיים שברשותך.

    • הסרת קעקוע שגרמה לצלקות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 08/06/2010 14:21

      השאלה הרלוונטית במקרה זה היא האם הצלקות שנותרו לך הן תוצאה של רשלנות או שהיו נגרמות גם בידיים מיומנות, והן תוצאה של הסרת הקעקוע. כדי לבסס טענות לרשלנות תזדקקי לחוות דעת של כירורג פלסטיקאי, אשר יתייחס בחוות דעתו הן לעניין הרשלנות והן לעניין הנזק