רשלנות רפואית בניתוח ראש

  • רשלנות
    נב | 29/05/2010 13:34

    ילד בגיל 4 נפל בגן , חבלת ראש, CT במיון הראה ציסטה שלוחצת על החדרים, לילד החל מצב של היפראקטיביות + חוסר ריכוז + זכרון פגום, בגיל 7 נותח להוצאת הציסטה, ולאחר כמה ימים הוצא הנקז ואז מקום הציסטה התמלא בנוזל CSF ונגרמו בעיות עצביות כמו פטוזיס וכל הסימנים שהיו נשארו. האם יש רשלנות בניתוח ו/או במועד שליפת הנקז ו/או אי ביצוע בדיקות מקיפות לפני ואחרי הניתוח תודה

    • רשלנות רפואית בניתוח ראש
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/05/2010 23:48

      כדי להשיב לשאלותיך יש לאתר את מלוא תיקיו הרפואיים של הילד מן החבלה ואילך, לרבות תיק הניתוח במלואו והטיפול הרפואי שלאחר מכן. לאחר קבלת מלוא החומר יהיה צורך לבחון האם נזקיו הם תוצאת החבלה או תוצאת הניתוח והאם הניתוח בוצע על פי הסטנדרט הרפואי המקובל. קיומם של סיבוכים מן הסוג המתואר על ידך מוכר בניתוחים מן הסוג שעבר הילד ובהחלט יש מקום לבחון מדוע בוצע הניתוח רק בחלוף 3 שנים, האם ניתוח מוקדם יותר היה מקטין את נזקי הילד, האם הניתוח בוצע בידיים מיומנות וברמה מקצועית מתאימה וכיוצ"ב.