חוות דעת רפואית מטעם בית המשפט

  • חוות דעת רפואית
    ברק | 29/05/2010 11:35

    מקריאה במאמרים המפורסמים באתרכם הבנתי בלתביעת רשלנות רפואית יש לצרף חוות דעת רפואית כדי לבסס את התביעה אך ניתן להבין שבמידה והחליט השופט/ת ישנה אפשרות שבית המשפט ישלח לרופא נוסך מטעם בית המשפט.ברצוני לדעת מי מממן עלויות נוספות אלו כי הרי חוות דעת עולות אלפים רבים של שקלים?

    • חוות דעת רפואית מטעם בית המשפט
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/05/2010 23:44

      אכן, בתביעות רשלנות רפואית תנאי להגשת התביעה הוא צירוף חוות דעת רפואית לביסוס טענות התביעה הרפואיות. גם הצד שכנגד מחוייב בהגשת חוות דעת מטעמו לביסוס טענותיו שברפואה. במצב דברים זה עומדות בפני בית המשפט שתי חוות דעת רפואיות סותרות. בתי המשפט מעדיפים במקרים אלה למנות מומחה שלישי, מטעמם, שישמש להם כיועץ ויסייע להם להכריע איזו מבין חוות הדעת משקפת טוב יותר את הסטנדרט הרפואי , איזו אמינה יותר באשר לנזקים הנטענים וכיוצ"ב. לרוב, בהעדר נסיבות מיוחדות בעלות חוות הדעת של המומחה מטעם בית המשפט נושאים הצדדים בחלקים שווים. במקרים בהם מצליח התובע להוכיח חוסר יכולת כלכלית עשוי בית המשפט להטיל את עלות חוות הדעת על הנתבע.

      • חוות דעת רפואית
        ברק | 30/05/2010 01:13

        תודה רבה על תגובתך המהירה.