מום בלב שלא אובחן טרום הלידה

  • שאלה למבינים בתחום!!!
    עו"ד פלילי | 19/05/2010 14:47

    מדובר במקרה של ילד שנולד עם בעיות לב!! אחרי הלידה התברר כי כי יש חצי מהלב יותר גדול מהחצי השני!! האמא עשתה כל הבדיקות לפני הלידה ולא עלו על זה שיש בעיה כזו?? האם יש מקום לתביעה? מי שמעוניין לעזור ולעבוד בשותפות ירשום לי את המייל.

    • מום בלב שלא אובחן טרום הלידה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 23/05/2010 09:35

      לא ברור מהשאלה כיצד בא במום לידי ביטוי? האם מסכן את חיי הילד? איך תיפגע איכות חייו כתוצאה מכך? מדובר בתביעת הולדה בעוולה שקיומה של עילה תלוי בתשובות לשאלות הנ"ל.

      • לעו"ד אסי לביא-צוקרמן
        עו"ד | 23/05/2010 11:53

        בשלב זה אין בידי תשובות לשאלות אלה? מהסיבה שאני לא מומחה בזה. שנית אני\חושב במקרה שיש מום מסוים בלב אז טבעי שיהייה לילד בעיות כלשהם, עצם שזה מום. במקרה כזה לאיזה מומחה צריף לפנות באלה זו?

        • מום בלב ותביעת הולדה בעוולה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 23/05/2010 13:51

          הסברה שאתה מעלה כי כל מום בלב מגביל ועל כן קיימת עילת תביעה ממש בלתי חד משמעית.כדי שתהיה קיימת לילד עילת תביעה צריך יהיה לשכנע את בית המשפט שמוטב היה לילד או להוריו אלמלא נולד. טענה כזו ניתן לבסס רק כשמדובר במום משמעותי ביותר. קרדיולוג ילדים ידע להסביר להורים על משמעות המום והשלכותיו אם אין המדובר בתסמונת שזהו רק חלק מביטוייה.