חובת גילוי מוגברת בניתוחים אלקטיביים

  • סיבוך מניתוח
    ליטל | 18/05/2010 15:08

    שלום רב. ליפני כשנה עברתי ניתוח משולב בפנים אסטתי, בתל השומר על ידי מנתח נחשב בכירורגית פלסטית..הניתוח היה שיוף עצם הסנטר והמצח על מנת להקנות פנים קטנות יותר ומעודנות...לאחר הניתוח כמו בכול ניתוח היו לי בצקות בפנים שבמצב רגיל עוברות לאחר 3 - 4 חודשים... לאחר חצי שנה באתי אליו שעדין יש לי בצקות בפנים והם נפוחות .. הוא אמר תחכי עד שנה... אני הרגשתי שיש משהו לא בסדר... ולאחר שנה באתי אליו נפוחה יותר.. והוא החליט שצריך להזריק סטרואידים... הוא הזריק לי בפנים וזה גרם למצב יותר להסתבך התחילו לי תופעות לוואי הפנים התנפחו כפול ממה שהיה מקודם עד שלא יכולתי לצאת מהבית... והם עברו לרגליים חוץ משאר התופעות לוואי שסטרואידים עושים... היחס שלו מזלזל ומתחמק וכול פעם שאני מגיע אליו הוא מתעסק במחשב ולא עונה על שאלות.... בסוף הגעתי למצב שהלכתי לבית חולים ושם רופא כירוג כלי דם אמר שיש לי בצקות כרוניות שזה לימפדמה מין מחלה כרונית ללא ריפוי שפורצת בניתוחים גדולים ...ושאם הרופא היה שולח אותי ליפני שנה לניקוז לימפתי אז היה המצב הפיך .. נכון לעכשיו אין שיפור.. האם זה מקרה שמצדיק טביעה?

    • חובת גילוי מוגברת בניתוחים אלקטיביים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 17:56

      מהמתואר על ידך נראה שיש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית על כל המשתמע מכך. מומלץ כי תיוועצי בעו"ד על מנת שתכלכלי צעדייך בשום שכל. ניתוח אלקטיבי הינו ניתוח שאינו הכרחי או מציל חיים כמו למשל הניתוח שעברת. מדברייך עולה שהרופא הוא מומחה בתחומו ובעל שם וכיום הוא מתחמק ממך ואינו מתייחס לבעיותייך הרפואיות כתוצאה מהניתוח שעברת אצלו באופן הראוי. ניתוח אלקטיבי - חובת הגילוי לסיכויי הניתוח ולסיכוניו, הינם מוגברים. זאת דווקא משום שהניתוח אינו מחוייב המציאות. לאור כך נקבע בפסיקה על פי חוק זכויות החולה כי על מנת שתינתן הסכמה מדעת, חובה על הרופא להבהיר את מלוא הסיכונים כמו גם את הטיפולים האלטרנטיביים ועוד. מלוא הסיכונים מתייחסים אף לסיכונים זניחים שרק אם לקחת אותם בחשבון ונגרם לך נזק כתוצאה מהניתוח, רק אז הרופא יכול לגרוס כי ההחלטה שלך היתה מושכלת ואין ביכולתו למנוע לחלוטין כל סיכוי. ככל שהסיכון הוא יותר שכיח, או אז ודאי שהרופא היה צריך להבהיר לך את משמעותו בשפה המובנת לך כמטופלת. אם לא עשה כן והנזק בכל זאת נגרם כתוצאה מהניתוח, הרי שיש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בראשי נזק שונים כגון: רשלנות, פגיעה באוטונומיה, עוגמת נפש, תקיפה (?), אובדן הנאות החיים וכיו"ב. מאחל לך בריאות איתנה !

      • תודה על תשובתך המהירה..ועוד דבר..
        ליטל | 18/05/2010 18:09

        רשמת שהוא מחוייב להבהיר לי על הסיבוכים האפשריים.. לא נאמר לי על סיבוך שכזה ויש לי תמסמך של הסכמת ניתוח ורשום שם רשימת סיבוכים, מה שקרה לי לא מופיע שם... נכון לעכשיו החיים שלי לגמרי השתבשו מאז הניתוח אני לא עובדת...כי אני לא מסוגלת לצאת מהבית..ולא לבלות אין לי חשק לכלום!! השאלה שלי היא כמה זמן נמשך משפט כזה, ומה תווך הפיצויים בערך שמגיעים למקרה כזה?

        • רשלנות באבחון ו/או בטיפול בניתוח אלקטיבי
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 18:44

          על מנת שתקבלי תשובה רצינית וממוקדת באשר אלייך, עו"ד צריך לבחון את העניין לעומקו בצירוף הניירת הרפואית הנמצאת ברשותך ולבחון את הדבר. ככלל תביעה נמשכת מס' שנים לא מבוטל (2-6 שנים) אלא אם כן מגיעים לפשרה. סכום הפיצוי תלוי בנזק ובמידת ההתרשלות של הרופא.

          • תודה רבה ושיהייה לך חג שמח ולכול בני משפחתך  לת
            ליטל | 18/05/2010 18:50