הערה קטנה

  • האם יש מקום לתביעה ברשלנות רפואית?
    גולן | 17/05/2010 18:40

    שלום רב, אני בן 24, לפני כשנה החלו לי כאבים בזמן אימון/ספורט המתבטא ב"גולה" ברגל, בבדיקה ע"י רופא מומחהעם אולטראסונד התגלה כי יש לי קרע במעטפת השריר בשוק שמאל ברגל, הרופא המליץ ניתוח וקבע ניתוח שהוא עצמו ינתח. לאחר חודש במועד הניתוח, כאשר אני מאושפז, בערב מודיעין לי במחלקה שמי שינתח אותי זה רופא אחר כי הוא לא נמצא מחר. כמובן שהדבר קומם אותי אך אין מה לעשות, כבר מאוחר מידי. לאחר הניתוח ע"י רופא אחר , הכל עבר "בהצלחה" כחודש לאחר מכן הכאבים זחרו, רק שה"גולה" הפכה לקבוע ולא רק בזמן אימון (כאב רק בזמן אימון). בבדיקה חוזרת עם הרופא הפנה בשנית לאולטרא סאונד שם התגלה עדיין קרע באותו המקום אם כי קטן יותר. הפיתרון? אך ורק ניתוח חוזר. אם הדבר משנה, אציין כי אני עובד בקבע במשרד הבטחון. האם יש מקום לתביע בגין רשלנות רפואית במקרה זה? בכבוד רב, גולן *למידע נוסף: בדיקה רפואית

    • הערה קטנה
      גולן | 17/05/2010 18:44

      רק הוסיף ואציין כי אושפזתי יום לפני ולאחר הניתוח הייתי שבועיים עם קביים וחודש+ מחלה מהעבודה

      • רשלנות רפואית, קשר סיבתי וחובת גילוי
        יוסי אפשטיין, עו"ד | 18/05/2010 13:41

        נזק כשלעצמו - גם אם הוא קיים - אינו מהווה רשלנות. רשלנות היא נזק שמקורו בטיפול ו/או באבחון לקוי של הרופא כאשר נזק מעין זה לא היה אמור להתרחש ע"פ הידע הרפואי הקיים ובאם הניתוח היה מתבצע ע"י רופא סביר. ניתוחים מטבעם, יש בהם סיכויים וסיכונים בהסתברויות שונות. רופא אמור ליידע את המנותח/מטופל באשר אליהם וככל שהניתוח/הטיפול אלקטיבי יותר, אזי חובת הגילוי והיידוע - מורחבת יותר. לאחר שניתנה הסכמה מדעת של המטופל לניתוח ואירע סיבוך בו הוא יודע מראש ואשר ידוע כסיבוך שיכול לקרות - במצב דברים כזה, לא בהכרח הייתה התרשלות גם אם אירע נזק. על מנת לבחון את הדברים קונקרטית, הנך צריך להתייעץ פרטנית עם עו"ד אשר יבחן את התיק הרפואי שלך ויוכל להמליץ לך באשר להמשך. בריאות איתנה !