החמצת שבר בצילום

  • שבר לילד בן שנה וחצי, אשר התגלה כעבור שבוע
    שי | 29/04/2010 01:09

    ביום 22/04 ב2:00 לפנות בוקר נפל בני בן השנה וחצי מהמיטה שלנו ( שלי ושל אישתי ) . יש לציין כי עשה זאת בעבר, רק הפעם לא הצליח להרגע. כעבור 40 דקות של ניסיונות להרגיע חשבנו להזמין אמבולנס ולפנותו לבי"ח דנה בתל אביב.בדנה, לפי הפרוצדורה המוכרת לצערי, הופנה הבן לרנטגן במיון הראשי ( בגלל השעה המאוחרת ), צולם והופנה לאורופד תורן. לאחר המתנה של כשעה נבדק בדיקה פיסית על ידי האורטופד וזה הודיע לנו כי לילד אין כלום אנו סתם מתרידים אותו ב4 בבוקר. כאשר ניסיתי להתעקש בנימוק כי הילד בדרך כלל שמח ומאושר וכי בשעות כאלה ישן "כמו תינוק" קיבלתי הסבר עוד יותר אגרסיבי על כך שמי שעומד מולי " נפלו שערות מראשו ברוב ילדים שבדק והוא כבר בדק את הצילום פעמיים".חזרנו לדנה להסתכלות בכדי לשלול פגיעת ראש ובשעה 09:00 בבוקר זכינו לביקור אורטופד ילדים, אשר ראה את הצילום, במהרה השיג את האורטופד מהמיון הראשי טלפונית, הסביר לו כי יש שבר ברור בצילום, אבל לנו ( לי ולאישתי ) אמר " כל מה שהוא יכול לראות זה אולי חשש לסדק ". "תבואו לביקורת בעוד שבוע למרות שכפי הנראה לא יהיה בכך צורך".אני משכתי את הדיסק צילומי הרנטגן של בני ב24/04 מאיכילוב, באתי הביתה ופתחתי את הדיסק - משם הכל התחיל...בצילום הכן רואים בבירור שברעצם הבריח !!!מעבר לכך, בהתיעצות עם אורטופד מקופת החולים גילינו כי " אם לילד יש סימני שטף דם במקום הפציעה - ישנו שבר חד משמעי".כל זה בהתחשב כי אחיו שלהילד הפצוע בן ה4.5 עבר אירוע דומה לפני כחודשיים.אני עצמי בן למשפחה של רופאים לדורות ומשתדל תמיד להבין קצת יותר...השאלה היא האם יש פה מקרה של רשלנות רפואית?

    • החמצת שבר בצילום
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 30/04/2010 12:35

      מנתוני שאלתך עולה כי הרופאים עימם התייעצת סבורים כי האורטופד התורן החמיץ שבר ברור אצל בנך. כלומר - ככל שהם צודקים תצליח להוכיח שהרופא התורן התרשל. כדי להצדיק תביעה בנסיבות אלה יהיה עליך להוכיח כי פרט להתרשלות נגרם לבנך נזק מאבחון השבר רק בבוקר. כלומר נזק שהוא תוצאה של האיחור עצמו. אם תוכיח כזה - קיימת לך עילת תביעה וזו כדאית רק אם הנזק הוא ממשי