סטאז' ומקום מגורים

  • האם משרד הבריאות יכול לכפות עלי לעבור דירה?
    יוסי | 24/03/2010 18:18

    שלום רב, אני סטודנט לרפואה באוניברסיטה בישראל. אני מסיים השנה את לימודי. חלק מן החובות שמוטלות עלי כדי לקבל את התואר שלי הוא לבצע שנה מעשית אחת (סטאז'). בניגוד למשפטים שם מיקום הסטאז' נקבע ע"פ מצויינות (או פרוטקציות) המצב הקיים כיום הוא שמדי שנה מתבצעת הגרלה לקביעת מיקום קיום הסטאז'. למעשה, הכל תלוי בגורל והסטאז'ר הצעיר יכול להשלח לבצע את הסטאז' שלו בבית חולים שנמצא רחוק מאוד ממקום מגוריו, ולעיתים אף ידרוש ממנו להעתיק את מקום מגוריו למשך שנה. כך למשל אם אני מתגורר בחיפה וקיבלתי בהגרלה לבצע את הסטאז' שלי בבית החולים סורוקה בב"ש, מן הסתם שאצטרך לנתק את חיי למשך אותה שנה, לשכור דירה בב"ש וכדומה. במידה והסטאז'ר ייסרב לבצע את הסטאז' הוא לא יקבל את התואר ד"ר לרפואה וכל ההשכלה שלו במשך 6 שנים תרד לטמיון. אני רציתי לשאול אם יש בכך הפרה של חוק יסוד חופש העיסוק? או הפרה של כל חוק אחר (חופש התנועה? לא יודע...). אני פשוט לא מבין מדוע ניתן לכפות עליי להשלח למקום מרוחק מביתי מבלי שיש לי אף אמירה בעניין. האם יש לי סיכוי אם אפנה לבג"צ? מה אני יכול לעשות בנידון? כל שאני רוצה הוא לא לעבור דירה. אני לא מדבר על לקבל את הבית חולים הכי נחשק או הכי טוב, פשוט אני רוצה להמשיך להתגורר איפה שאני גר בלי שייכפה עליי לעבור דירה! אני אודה לעזרתכם, עצתכם. תודה רבה!! יוסי

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה

    • סטאז' ומקום מגורים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 25/03/2010 08:34

      יוסי שלום, השאלה איננה מתאימה לפורום זה אך היא בהחלט מעניינת. יש טעם בטענותיך, אם כי ישנן טענות לא רעות שניתן להעלות מנגד. מציעה לך להתייעץ בנושא עם עו"ד מומחה בזכויות אדם ואולי תחולל שינוי.