אשפוז בכפייה

  • אישפוז בכפייה
    י | 15/03/2010 16:55

    שמעתי שבמקרה ופסיכולוג מחליט לאשפז מטופלת שלו בכפייה הוא בקלות יכול לעשות זאת . הדבר נראה לי מפחיד משום שהעובדה שאדם פסיכולוג לא הופכת אותו לחף מפגמים . ושאלתי האם לאדם שמאושפז בכפייה יש איזה דרך להילחם בזה? לשכור עו"ד שיעזור לו ? לדרוש חוות דעת ממקור אחר? או האם על כל אדם בישראל לחשוב טוב לפני שהוא פונה לפסיכיאטר או לפסיכולוג לקבלת עזרה משום שהדרך למאסר עולם במוסד פסיכיאטרי קצרה

    • אשפוז בכפייה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 18/03/2010 08:33

      החלטה על אשפוז בכפייה איננה פשוטה כלל וכלל. מדובר בתהליך מובנה הכרוך באישור של גורמים פסיכיאטריים מוסמכים, וניתן לביצוע בכל מקרה שהאדם שאשפוזו מבוקש מסוכן לעצמו או לסביבתו.

      • אודה מאוד על מענה נוסף
        עידית | 18/03/2010 11:36

        נכנסתי לאתר של זכויות אדם או פרט (לא זוכרת ) וטענו שם שמספיק מכתב אלמוני מהשכן שלך כדי שאנשים אם חלוקים לבנים יקחו אותך בכוח ויקשרו אותך לאור יום ולעיני כולם ויקחו אותך לאישפוז בכפייה גם אם לא התנגדת . ואז נועלים אותך בחדר (יש שם ממש המלצה לא לצעוק או אפילו להעז להתלונן או לצייץ !!!! ) ואז תוך מספר ימים יש ועדה ועליך להוכיח שמצבך יופי טופי . עכשיו יש אנשים שלא תמיד שיא העליזות והאופטימיות העובדה הזאת יכולה להוות ראיה לאותה ועדה שאתה מסוכן לעצמך!!! . ולאשפז אותך . עכשיו אם זה לא מספיק אז יש שם נתון ממשרד הבריאות שכל יומיים!!! נפטר אדם בבית חולים לחולי נפש ושגילו בד"כ נע בן 18 ל60 !!! . עכשו אני הסתכסכתי אם הרופא שלי והוא איים לכתוב מכתב לפסיכיאטר מחוזי ואני מודאגת מאוד!! . ואני צריכה עו"ד מאוד! איזה סוג אני צריכה לקחת?

        • אשפוז בכפיה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/03/2010 08:24

          סכסוך עם רופא, דכדוך והעדר אופטימיות אינם אינדיקציה לאשפוז בכפייה. זה שקראת באיזה שהוא מקום לא הופך את המידע הזה לאמין. כפי שהבהרתי החלטה על אשפוז בכפייה איננה מתקבלת כך סתם ונדרשת אחבנה פסיכיאטרית, רקע, ומסוכנות שנשקפת למטופל עצמו או לסביבתו. לגבי עו"ד - אינני מבינה מדוע את זקוקה לכזה, אך ככל שאת חוששת מהבאות - תוכלי לפנות לכל עו"ד המתמחה בזכויות אדם או במשפט ורפואה.