שכר טרחת עו"ד לאחר פסק הדין

  • פסק דין בענין תביעה על רשלנות רפואית.
    נעמי | 11/11/2009 07:42

    בוקר טוב,אשמח לדעת על מקור מוסמך שיכול לבדוק עבורנו את ההשלכות של פסק הדין ולאמת את סכום הכסף שנקבע ע"י השופטת בפסק דין לעומת מה שעו"ד שלנו מסר לנו שמגיע לנו.נראה כאילו העו"ד מקבל יותר כסף מהתובע, דבר נוסף הייתי רוצה לדעת האם על החלטת השופטת בדבר חלוקת הפיצויים העו"ד צריך לקחת גם מע"מ? מעבר לזה מה בעניין כל העתקי הקבלות שהעו"ד המציא מן הסתם כבר העביר אותם לרשויות ואולי גם הזדכה.האם יכול לתסוע אותם בסכום המלא חוץ מההסכם בשכ"ט? כלומר שהוא יכול לקבל את ההוצאות שהוציא במשך השנים מעבר לשכ"ט שנקבע?אשמח לתת פרטים נוספים ולקבל תשובות בהקדם. תודה רבה מראש נעמי

    • שכר טרחת עו"ד לאחר פסק הדין
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/11/2009 12:05

      בפסק הדין ישנה ודאי התייחסות לשכר הטרחה המגיע לעוה"ד. לשכר הטרחה שפוסק בית המשפט מתווסף גם מע"מ, כפי שמצויין ודאי בפסק הדין עצמו. שכר הטרחה שעל התובע לשלם לעורך דינו תלוי בהסכם שכר הטרחה שבין עוה"ד ללקוח. בכל הנוגע להוצאות שהוציא עוה"ד עבור הלקוח - מדובר בהוצאות מגובות בחשבוניות ובקבלות וניתן לבקש מעוה"ד עותק מהן. ייתכן שעוה"ד הגיש את החשבוניות והקבלות לרשויות כהוצאה שהוציא אך אין בכך ולא כלום. הרי גם על ההוצאות שיגבה מכם עליו להוציא חשבונית ולדווח עליהן כהכנסה. כך או כך, מציעה לשבת עם עוה"ד וללבן איתו את העניין. אם לא תשתכנעו מכנותו - תוכלו תמיד להיוועץ עם עו"ד מומחה ברשלנות רפואית שיערוך עבורכם את החישובים הדרושים.