רשלנות רפואית בטיפול שיניים?

  • האם רשלנות?
    מריה | 10/11/2009 19:03

    שלום רב! אני כל כך כעוסה שמפחדת לעשות צעדים פזיזים מידי.. לכן אני צריכה קצת הכוונה להתחלת הטיפול . אודה מאוד על כך! אני אפילו לא יודעת ממה להתחיל? אז ככה.. לפני כשנתיים וחצי התחלתי טיפולי שיניים ברשת כללית סמייל , זאת לאור העובדה כי טופלתי מס' שנים אצל רופאה פרטית אחתשבסופו של דבר התברר שאיבדתי מס' שיניים בגללה- החלטתי ללכת למקום מסודר כמו קופת חולים - כדי שכמו שאומרים יהיו לי אימא ואבא ויהיה לי למי לפנות. אז טיפלתי שילמתי כמה אלפי שקלים (לא בודדים) על הטיפול.... כאשר במהלכו הרופא החליט כי יש צורך בין היתר להוריד קטר ישן כיוון שלטענתו מתחת לקטר כפול ישנו טיפול שורש לא מוגמר ויש צורך חשדשו ע"י מומחה לטיפול שורש. אז הורדנו את הקטר... המומחה לא הצליח לגמור את הטיפול שורש מכיוון שלטענתו- הטעלה של השורש אינה ישרה ואין באפשרותו להגיע לסוף... ולכן את השן השני הוא אפילו לא מעוניין לפתוח- חזרתי לרופא המטפל- והוא פסק כורת של השן קטנה ( היום בדיעבד אני נפגשתי במושג שוחזור קוטרת, אז לא ידעתי- מה לעשות אני לא רופאת שינניים) ופסק- נעשה לך שתי עקירות! כאילו לעקור שן זה ככה ,סתם! ונעשה שני שתלים שכמובן עולים לא קצת כסף- אך נוסף אל כך אני אצטרך לעשות ניתוח להרמת סינוסים מכיוון שהסינוסים נמוכים מאוד! חשבתי- והחלטתי לא לעשות כלום -בקשתי מהרופא להחזיר הכל למקום - כלומר להדביק את הקטר הישן כך נעשה - ללא השלמה של מבנה - פשוט שן אחת פתוחה לחלוטין עם חור והשניה , מזל לא נגעו בה! אז עברו שנתיים וחצי במהלכם הקטר נפלה מס' פעמים - הדבקתי אותה מס' פעמים על חשבוני במרפאות פרטיות, ופעם אחת בכללית. לני כחודשיים עשיתי שוב בכללית בדיקה וצילומי רנטגן, רק הפעם במרפאת קריון קרית ביאליק- ( שחכתי לציין כי את הטיפול הראשון בכללית עשיתי בבאר שבע שם גרתי במהלך לימודי) לאחר הבדיקה אחרונה הוםתעתי לגלות כי במהלך השנתיים וחצי שעברו - הטיפול שורש השלים את עצמו ללא צורך בהתערבות רפואית- אין בשיניים הנ"ל שום צוורך בהתערבות- אני שנתיים הולכת עם קטר מכוער! מדביקה אותו על חשבוני ומתבר שלא היה שום צורך להוריד את הקטר מלהתחילה. מומחה החדש ( בקריון) לטיפולי שורש טען- שהוא היה דורש ממני צילומים קודמים של השיניים לפני שהוריד את הקטר - מה שלא נעשה מי אמור לשלם על הקטר החדש שאני בסופו של דבר אצתרך לעשות - לא תהיה לי ברירה כמה פעמים אפשר לרוץ לרופא שיניים באמצע עבודה, או חופשה משפחתית? או לפני אירועה לצערי זה לא הסוף! שן אחרת אשר נעשה שם טיפול שורש , מבנה, וקטר פאום שם מופיעה דלקת ואותו סיפור של טיפול שורש לא מוגמר! הפתרון שהציעה המומחה לטיפול שורש, לפתוח את הקטר כמו קופסאת שימורים ולנסות לגמור אותו כי המומחה הקודם בב"ש עשה את הטיפול שורש ביום אחד ולא כמקובל לשים תרופה.. לחכות תקופה ואז לעשות את הטיפול כל זה יעלה לי שוב 1700 ש"ח כמעט.... אני אמורה לשלם על זה - כי הם לא אחראים על דלקות בפה שלי- ציטוט של מנהלת קישרי לקוחות. אז מה עלי לעשות ? למי לפנות?איך להוכיח שם אמורים לספוג את העלויות של הקטרים אם בכלל? ומה אם העוגמת נפש של אדם שהורסים לו את הפה? איפה לחפש רופא אמין? בבקשה עזרו לי!

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בבאר שבע

    • רשלנות רפואית בטיפול שיניים?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/11/2009 11:59

      אינני יכולה להבין מנתוני שאלתך האם אמנם מדובר ברשלנות רפואית. הדבר כלל איננו ברור. העובדה כי במשך שנתיים וחצי לא טיפלת בשינייך ולא ניגשת להתייעצות עם רופא, אלא בחרת להדביק את הכתר בכוחות עצמך - עלולה להחשב כרשלנות שלך או לכל הפחות כאשם תורם שלך. גם לא ברור לי מה העלות הכספית של הטיפול לו את זקוקה היום ואיך הוא קשור לטיפול רשלני כביכול שניתן לך. כך או כך, מציעה לך לפנות לרופא מומחה לשיקום הפה באזור מגורייך ולבקשת תוכנית טיפול ראויה. בהצלחה!