תביעת רשלנות רפואית לצד תביעת פלתד

  • טיפול לקוי
    לולי | 08/11/2009 20:12

    בן משפחתי נפצע בתאונת דרכים לפני שנתיים.יש תביעת פלתד.מראש נאמר לנו כי בעוד שלושה שבועות מיום התאונה יצטרך לעבור ניתוח נוסף כי חשוב לנתח שברים לפני שיתאחו.שלחו אותו הביתה ולאחר מספר שבועות הגיע למחלקה כי התלונן שאינו מרגיש טוב.אחרי שנתנו לנו להרגיש שעושים לו טובה שמאשפזים השאירו אותו יומיים והחזירו אותו הביתה.בבית מצבו הידרדר וחזר למיון במצב הכרתי מעורפל.הוא שהה חודש במחלקה עד שהחליטו לנתח אבל לא את הניתוח המתוכנן.בגלל הזלזול הזה ראייתו בעין אחת הידרדרה.ועכשיו הניתוח שמתוכנן יכול לגרום לו למוות.אנחנו יודעים שבתביעת פלתד הכל ניכנס לתביעה.בכל זאת רוצים לדעת איך לתבוע .האם דרך תלונה במשטרה?

    • תביעת רשלנות רפואית לצד תביעת פלתד
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 09/11/2009 12:35

      על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד המוסד המטפל , לאחרשקיימת עילת תביעה בפלתד, צריך שאת תביעת הרשלנות הרפואית ניתן יהיה לבסס במובדל ובמובחן מנזקי תאונת הדרכים. כלומר, אם ניתן להוכיח רשלנות רפואית ולכמת את הנזק שגרמה לאחר התאונה, בנפרד מנזקי התאונה, או אז כדאי להגיש תביעה כזו ככל שאמנם גרמה נזק משמעותי. מציעה לכם תחילה לסיים את הטיפול הרפואי כי חשוב הנזק שנגרם בפועל ואין די בנזק הפוטנציאלי. אין צורך בהגשת תלונה במשטרה.