רשלנות רפואית באבחון פסיכיאטרי

  • רשלנות רפואית? האומנם?
    רונית ארנון | 02/11/2009 18:08

    בס"ד עד לפני כ-3 שנים הייתי אישה נורמטיבית מתפקדת ב-110%, אמא לשלושה ילדים מדהימים נשואה באושר ועושר, ואז חטפתי דיכאון וחרדות, נגשתי לפסיכיאטר ידוע באופן פרטי וקבלתי ציפרליקס וקלונקס, כעבור שנה וחצי הפכתי למהמרת כפייתית, ולחולה במניה דפרסיה, שלא אובחנה על ידי מיטב הרופאים שנגשתי אליהם, רק כשהגעת לבית-חולים תל השומר למחלקה הפסיכאטרית אחרי סבל נפשי גופני והפסדים כלכלים ענקיים, וסבל בלתי יתואר לילדי האהובים ולבעלי, אובחנתי לראשונה כחולה במניה דפרסיה, וקבלתי טיפול תרופתי לראשונה שעזר לי, לציין שבועדה בביטוח לאומי קבלתי אי כושר של 100%, והפסכיאטר קבע חגיגית לאחר עיון במסמכים ומספר שאלות ששאל אותי בועדה שנעשתה לי רשלנות רפואית. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה? והאם יש כייס לתבוע?

    • רשלנות רפואית באבחון פסיכיאטרי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 03/11/2009 14:32

      שלום רב, האם במהלך התקופה מאז שנרשם לך ציפרלקס וקלונקס ועד שאובחנת כחולה במניה-דיפרסיה ביקרת אצל פסיכיאטרים? באיזו מסגרת? כמה פעמים? איזה טיפול ניתן לך לאחר שאובחנת כמניה דיפרסיה? באיזה הקשר קבע, לפי דברייך, רופא הביטוח הלאומי שהיתה כאן רשלנות רפואית? מדוע בכלל נדרש לשאלה זו?

      • רשלנות רפואית? האומנם?
        רונית ארנון | 03/11/2009 16:47

        בס"ד בהמשך לשאלתך, במהלך כל הזמן הזה הייתי מבקרת אצל הפסכיאטר הבכיר באופן קבוע ופרטי במרפאתו, ולאחר שבעלי ומשפחתי ראו שאין שיפור ורק מחמיר, נגשנו לפסכיאטר בעל שם גם מאד ידוע, והוא קבע שיש לי סכיזופרניה, ונתן לי סמאפ, לאחר מכן נתן לי פרפנאן, ומשם הפנה אותי למרפאת מומחים אצל רופאה מומחית והיא נתנה לי רספרידל, שגם לא עזר ואז רופא המשפחה התעקש שאני יגיע לבית חולים תל-השומר לרופאה מסוימת, ואיך שהגעתי אליה היא שאלה אותי כל מיני שאלות, ושוחחה איתי ואז קבעה חד משמעית שיש לי מניה דפרסיה, ונתנה לי למיקטל, ואז בפעם הראשונה אחרי כל כך הרבה זמן וסבל והפסדיים כספיים ענקים התחלתי להתאושש, לגבי ביטוח לאומי הוא שאל אותי אם הפסיכאטרים שביקרתים אצלם במהלך המחלה באופן פרטי או דרך הקופה, עשו לי טסטים, לא הבנתי את שאלתו בהתחלה, ולאחר מכן שהבנתי אמרתי שלא, היחידה שעשתה לי טסטים זאת הרופאה שגם אבחנה את המחלה בבית חולים תל-השומר, לציין שמיום שחליתי ועדשאובחנתי כחולה במניה דפרסיה עברו שנתיים ימים קשים מאוד. כיום אני מקבלת טיפול קבוע ושוטף בבית החולים.

        • איחור באבחון מניה-דיפרסיה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 04/11/2009 09:10

          על פי הנתונים שהצגת בשאלה הראשונית ובתשובתך לשאלותיי קיימים במקרה שלך היסודות הדרושים לביסוסה של תביעת רשלנות רפואית: לא נעשתה בדיקה מעמיקה על ידי הרופאים שפנית אליהם ועל כן הוחמצה האבחנה הנכונה; נגרם לך נזק כתוצאה מכך; כדי להגיש תביעה מעין זו יש צורך לאמוד תחילה את הנזק - כלומר לנסות לכמת באופן מבוסס ככל האפשר את הנזק שנגרם ולתרגמו למונחים כספיים: לדוגמה: אם למשל בשל חוסר איזון תרופתי לא עבדת תקופות ארוכות והיום את כן עובדת (כי אובחנת וקיבלת טיפול) תוכלי לזקוף זאת לרשלנות הנטענת וכן לגבי הפסדים נוספים והוצאות אותם יהיה עלייך להוכיח. כמובן שתביעה מעין זו יש לבסס בחוות דעת רפואית פסיכיאטרית שתתייחס לרשלנות באבחון.

          • רשלנות רפואית? האומנם?
            רונית ארנון | 04/11/2009 09:43

            בס"ד אני מודה לך על תשובתך. לגבי הנזקים, הנזקים הם ענקיים, מליונים של שקלים. הפסקתי לעבוד, אבל הכי חמור הוא הסבל של ילדי האהובים ובעלי חסר האונים אשר נקלע לחובות ענקיים כתוצאה מהמחלה שלי, והכל מתועד וידוע.