פרטים נוספים

  • רשלנות רפואית?????
    sag | 12/09/2009 11:50

    שלום רב, לפני מספר שנים טופלתי אצל רופאת נשים, כאשר במסגרת הטיפול הגעתי לביקורת תקופתית על מנת לבדוק שהכל תקין. במהלך כל תקופת טיפולה של הרופאה בי היא לא הציעה לי/יידעה אותי על כך שאישה אשר פעילה מינית יש לה אפשרות ורצוי שתבצע בדיקת פאפ על מנת לגלות גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. (לא הכרתי את הנושא מכיוון שהרופאה בכל הפעמים שהייתי אצלה לא דיברה על קיומה של הבדיקה גם לא במסגרת הביקורת התקופתית) לאחר זמן מה אצל אותה רופאה הרגשתי שהבדיקות שלה לא מספיק יסודיות ושהיא קצת "מחפפת" הרגשתי שהיא בודקת אותי רק כדי לסמן וי על עוד מטופל שהיא סיימה. בעקבות תחושות הבטן עברתי לרופאה אחרת ובביקור הראשון אצלה היא הציעה לי לבצע בדיקת פאפ (בדיקה שלא הכרתי עד כה) כמובן שהסכמתי והתוצאות שהגיעו כמובן לא בישרו טוב. הסתבר שבמשך שנים שהייתי מטופלת אצל הרופאת נשים הראשונה התפתח בגופי וירוס הפפילומה מזן מסוכן שמפתח תאים סרטניים ואצלי נמצא בשלב מתקדם. (לוירוס לוקח שנים להתפתח כך שיכלו לגלות אותו בשלב ראשוני) אילו הרופאה הייתה מיידעת אותי שקיימת בדיקה כזאת לא הייתי צריכה לעבור פעמיים ניתוחים על מנת להסיר חלקים מצוואר הרחם. ובנוסף, במידה והייתי עדיין מטופלת אצל הרופאת נשים הראשונה אני לא בטוחה שהייתי יושבת פה היום ושולחת את המייל הנ"ל. האם יש לי עילה לתביעה רפואית? תודה ויום טוב.

    • פרטים נוספים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 13/09/2009 10:51

      מתי התחלת לבקר אצל רופאת הנשים הקודמת? כמה פעמים היית אצלה מאז?