הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הלבנת פנים

  • זכותו של חייל לתביעה בגין הלבנת פניו ברבים
    רן טריגר | 17/09/2009 11:30

    שלום רב היום פורסמה כתבת וידאו מטעם ארגון זכויות אדם המראה את התפרעות התושבים ופעילי שמאל (לטעמי כולם תושבי חו"ל). בקטע מסוים מקללת אחת הפעילות את החייל בקללה "לך תזדיין" ואף חוזרת על כך. האם לטעמכם עומדת בפני החייל הזכות לתבוע את הפעילה על העלבתו ברבים? שכן ארגון זכויות האדם הוא שפרסם וערך את הכתבה ואף בחר להכניס תרגום בגוף הסרט, כלומר מראש היתה כוונה לעורר פרובוקציה באמצעות הקללה ולשדר את תגובת החייל לכמה שיותר אנשים בכלל הציבור. האם אין כאן עילה לתביעה? האם ניתן בכלל לתבוע תושב חו"ל שאינו אזרח המדינה בבית משפט ישראלי? ומה אומר החוק לגבי תחום השיפוט בכפר בילעין? אשמח לדעת מה דעתכם הנה הלינק: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3777799,00.html

    • הלבנת פנים
      עו"ד תמר פישהוף | 29/09/2009 09:02

      צה"ל יחליט האם יש מקום לתביעה שכזו, לא החייל. באופן עקרוני, זוהי דרכה של התקשורת, לעוות את הדברים ולהציגם כרצונה. למרבה הצער, כתבה נגדית מטעם צה"ל תעשה את העבודה הרבה יותר טוב מאשר תביעת הארגון. ביחס לתושב חו"ל, ניתן להמציא לו כתב תביעה כאשר הוא נמצא בגבולות הארץ (יש עוד כללים לעניין, לא זה המקום לפרט) וביחס לכפר בילעין, הרי שהוא כלול בשטחי יש"ע, שם חל החוק הישראלי (רובו) בצורה אקס- טריטוריאלית ולכן ניתן לשפוט גם מקרים המתרחשים שם עפ"י הדין הישראלי.

      • תגובה להלבנת פנים
        רן | 29/09/2009 10:13

        בהנחה ולצה"ל, מסיבות פוליטיות כפי שתיארת, אין אינטרס לתבוע את ארגון "זכויות" האדם, האם עומדת לחייל זכות זו בנפרד, או שמא עליו להשתחרר מצה"ל ורק אח"כ לתבוע?האם מותר לבני משפחתו לתבוע בשמו?