הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הזכות לפרטיות- מה גבולותיה?

  • תעודת פטירה
    רונית | 13/05/2009 05:50

    אבי נפטר לפני שנתיים. הייתה לו דירה בבית משותף שבו תשע דירות. אחד מבעלי הדירות המתגורר בקומה ג' ניסה להשיג התר בנייה על הגג לשם הרחבת דירתו. הוא השיג רק שש חתימות מתוך שבע הנדרשות כדי לקבל התר בנייה. כדי לצאת מן הסבך הוא השיג איכשהו ממשרד הפנים(לא ברור לי איך) תעודת פטירה מקורית כחולה של אבי וטען בעירייה שאי אפשר לאתר את היורשים (למרות שידע על קיומי היטב). על סמך זה - כאילו יש לו שבע חתימות - קיבל היתר בנייה. הוא פגע לי בפרטיות. מהסיבות שלי היה חשוב לי לא לפרסם את דבר מותו של אבי. איך אני יכולה לתבוע אותו? למי לפנות? האם אני יכולה לתבוע את משרד הפנים שהנפיק לו תעודה כזאת? לפי הידוע לי, משרד הפנים מנפיק תעודת פטירה מקורית רק לבני משפחה מדרגה א' ולא לכל דיכפין. איך דבר כזה יכול לקרות?

    • הזכות לפרטיות- מה גבולותיה?
      עו"ד תמר פישהוף | 14/05/2009 15:26

      משרד הפנים מאפשר גם למי שאינו קרוב של הנפטר לקבל תעודת פטירה של אדם אם צורף לו מכתב הסבר המנמק את הבקשה. לעניות דעתי, פטירתו של אדם אינה נכנסת לקטגורית פרטיו החסויים והאישיים של הקרוב אליו.