הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

חוק מפקד האוכלוסין

  • חוק מפקד אוכלוסין מנוגד לחוקי היסוד?
    יובל | 19/01/2009 23:10

    לאחרונה פקד את ביתי סוקר ממרשם האוכלוסין עבור הסקר, אני סירבתי להכניסו ולהשתתף בסקר. באופן עקרוני חוק מרשם אוכלוסין מחייב השתתפות אבל להבנתי הוא מנוגד לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו שכן הוא מפראת צנעת הפרט. אבקש את התייחסותכם לעניין וכן להבין האם יש אפשרות להגיש בג"ץ כנגד חוק זה. אשמח להתייחסות

    • חוק מפקד האוכלוסין
      עו"ד תמר פישהוף | 20/01/2009 11:30

      יובל שלום, חוק מפקד האוכלוסין אכן דורש מהפרט נתונים אישיים ויתכן כי יש פה פגיעה מסוימת בצנעת הפרט, אך אינני סבורה כי יש עילה לגשת לבג"צ על פגיעה זו ואסביר דברי. אל מול זכויות האדם עומדים, לעתים, אינטרסים של המדינה ובין שני אלו נערך איזון מסוים על מנת שיוכלו לחיות בשלום. האינטרס של בטחון המדינה בניהול המלחמה בדרום ללא התערבות תקשורת פגע בהכרח בזכות לחופש ביטוי ובזכות הציבור לדעת, למשל. בית המשפט בישראל קבע זה מכבר מבחנים לפיהם ניתן לקבוע מתי גוברות הזכותיות על האינטרסים ומתי להיפך ולפי מבחנים אלו לא נראה לי שחוק מפקד האוכלוסין יוצר איזון לא לגיטימי בין אינטרס המדינה לבין זכות הפרט אשר נפגעת.