הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הנושא הוא חוקתי בעיקר

  • עילהל תביעה? איך מסווגים את זה בכלל?
    אלירן | 21/12/2008 13:05

    שלום רב, אני בן אדם דתי שנתקל בתחנת רכבת בעמדת קד"מ עם תמונות מאוד פרוצות לכל הדעות, העמדה הייתה ממוקמת באיזור מאוד פתוח ומרכזי שאי אפשר היה להתעלם ממנו אם היית נכנס לתחנה. מיותר לציין שהרבה דתיים וחרדים חייבים להשתמש בתחנת הרכבת הזאת ולא היה דבר מהסוג הזה מעולם כך שגם אזהרה לגבי זה לא היית. ביקשתי מהמנהל של התחנה להזיז את העמדה למקום צנוע יותר ולא יהיה כל כך חשוף אך הוא לא נעתר לבקשתי. הדבר פגע בי מאוד ואני בטוח שגם באחרים, יש לי תמונות ועדים, האם יש לי גם עילה לתביעה ובאיזה סיווג משפטי אפשר לסווג את התיק?

    • הנושא הוא חוקתי בעיקר
      עו"ד איתי לסקי | 22/12/2008 23:26

      מבחינה משפטית, הקייס שאתה מציג מבוסס על הצורך לאזן בין פגיעה ברגשות הציבור ובין חופש הביטוי (המסחרי, בהקשר זה) - חירות שהוכרה כזכות יסוד חוקתית במשפטנו. אמנם, פרסום פרסומי תועבה הינה עבירה פלילית, אך המונח "תועבה" מפורש בצמצום לאור חופש הביטוי. נראה כי לא תהיה לך עילה טובה לאור פסיקות בית המשפט העליון, המגנות על חופש הביטוי המסחרי (למשל: פסה"ד בעניין "לך תצטיין"), ואף על חופש הביטוי הפורנוגרפי (למשל: ההחלטה בעניין ערוץ פלייבוי). נראה כי הפרסום שגרם לפגיעה ברגשותיך אינו מוכר כבלתי סביל חברתית, אלא אם מדובר בפורנוגרפיה מאוד מפורשת בתכניה.

      • ראיתי
        אלירן | 23/12/2008 08:47

        ראיתי בחוקי עונישין שפרסום איבר (כנראה מיני) של גבר או אישה במקום ציבורי (תחנת רכבת נמשל) הינו עברה פלילית של מאסר של 6 חודשים או קנס של 38,700 ש"ח. "לך תצטיין" הינו רק רמז וערוץ פלייבוי לא אונס אף אדם לראות דברי תועבה אלא אדם חייב להזמין את זה. אבל ששמים עמדה כזאת עם תמונות שהם תועבה לכל הדעות (ולא רק לדעתי השמרנית) במקום שהוא ציבורי, גם לכל הדעות, זה על פי מה שנראה עבירה פלילית. הלא כן? ואם כן אז האם יש גוף כלשהי שיכול לעזור בחינם בעניין הזה?

        • פרסום לא ראוי
          עו"ד תמר פישהוף | 23/12/2008 09:41

          נסה לפנות לארגוני הצרכנים ( קישור מצורף), אולי הם יוכלו לגבות אותך במאבקך - פניה שלהם לחברה המפרסמת יכול להשפיע יותר מפניה של אדם פרטי.