הקמת חברה

  • הקמת חברה
    מורן | 21/02/2010 08:02

    עו"ד כאהן שלום, ברצוני להקים חברה בע"מ עם שותף, יחד עם זאת, יש לי חבר שאני רוצה שהוא יהיה בתמונה כלומר הוא אדם שאני סומך עליו ועל קישוריו והוא מבין בתחום בו אני רוצים לעסוק. הבעיה היא שהחבר הזה הוא פושט רגל ואינו יכול לקחת חלק בחברה באופן רישמי (הוא גם אינו רוצה הוא עומד בתשלומים שנקבעו ע"י הכנ"ר ומקווה לקבל הפטר עוד כשנה) יחד עם זאת אני מעוניין לשפות אותו באיזו שהיא צורה על הזמן שהוא משקיע בליווי הפרוייקט שלי. שאלתי היא האם אני/החברה יכולים לעשות עימו חוזה אופציה למספר שנים בו אנו מעניקים לו אופציה לכמה שנים לרכוש בסכום סימלי חלק ממניות החברה (כרגע החברה אינה שווה דבר) האם הוא רשאי לחתום על חוזה מסוג זה וכן האם לאחר קבלת הפטר יוכל לממשו ללא בעיה -שאלתי נוגעת רק לעניין הפשט"ר ללא התייחסות לנושא המסויי שחוזה מעין זה מעלה. אדה לתשובתך

    • הקמת חברה
      עו"ד משה כאהן | 21/02/2010 10:12

      מעצם העובדה שהחבר שלך הינו פושט רגל הרי שההסדר המוצע הינו בעייתי.

      • שאלה נוספת
        מורן | 21/02/2010 10:56

        האם ההסדר לא חוקי או רק בעייתי, והאם הוא יהא מחוייב לדווח לכנ"ר על כך שהוא מחזיק באופציה? ולחילופין אם החברה נותנת לו משכורת עליה ידווח לכנ"ר והאופציה שתינתן לו תהא תלויה בבהצלחתה הפיננסית העתידית של החברה האם עדיין יהא עליו לדווח לכנ"ר שהרי האופציה אינה שוות כסף כרגע

        • הקמת חברה
          עו"ד משה כאהן | 21/02/2010 11:55

          להערכתי הסדר כאמור ללא תיאום עם הכונס/נאמן הינו בלתי חוקי.