חשוב להפריד בין חוק התרופות לפקודת הנזיקין

  • בדיקת עילה לתביעה
    רונן | 25/11/2012 20:13

    שלום וברכה, אני עצמאי, לפני מספר חודשים לא סיימתי פרויקט ללקוח, ו'בתמורה' הוא סירב לשלם לי עבור עבודה שכבר נעשתה על פרויקט אחר והודיע לי על סיום ההתקשרות ביננו. כשדרשתי את התשלום הוא איים לתבוע אותי על נזק שנגרם לו לטענתו בשל אי סיום הפרויקט מצדי. אציין שהצעתי לסיים את הפרויקט באיחור של 4 ימים (במהלכם לא עבדתי כלל מסיבות אישיות ולא הייתי זמין בטלפון או באימייל). לפני כמה ימים הוא יצר איתי קשר והציע לשלם לי עבור הפרויקט המדובר במזומן אם אגיע למשרדו. המשרד נמצא בדרום ואילו אני במרכז, אני יוצא מנקודת הנחה שברור לו לחלוטין שלא אסע לשם לקחת את התשלום (מדובר בסכום שלא שווה את הנסיעה). שתי שאלות לי בבקשה: 1. האם אכן יש לו עילה לתביעה נגדי בשל נזק שכביכול נגרם לו? האם יש חשיבות לכך שהצעתי לסיים את הפרויקט? 2. האם במידה והוא מתכנן להגיש תביעה יש סיבה משפטית בגינה הוא החליט להציע לי פתאום תשלום? תודה מראש, רונן

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור המרכז

    • חשוב להפריד בין חוק התרופות לפקודת הנזיקין
      ofer309 | 28/11/2012 09:34

      ולשאלותיך1. בתביעה נזיקית כללי המשחק הם על כל בעלי הדין לעשות כל אשר לאל ידם על מנת למזער את הנזק אחרת הם יוגדרו "אשם תורם" ההצעה שלך לסיים את הפרוייקט על פניו תומכת ברצונך למזער את הנזק ובכך שלא קיבל את הצעתך יוגדר הוא "אשם תורם".2. יש פסיקה מהעליון שקובעת "הצעת תשלום -כמוה כתשלום"על כן הציע לך תשלום קבל אותו לא תהיה  זכאי לריבית והצמדה ככל שתשתההלסיכום אומר לפני הלקוח שלך עומדות האופציות להגיש תביעה נזיקית שסיכוייה להתקבל נמוך. או תביעה לפי חוק התרופות (בשל הפרת חוזה) שסיכוייה לא ברורים.

    • עילת תביעה בגין אי אספקת שירותים
      עו"ד טלי קסלר | 28/11/2012 11:35

      נזקים צריך להוכיח. על "עוגמת נפש" מקבלים פיצוי נמוך מאוד, אם בכלל. בנוסף, זה חשוב מאוד מה כתוב בהסכם ההתקשרות ביניכם - מהי ההתחייבות שלך ללוחות זמנים, מה קורה במידה ותפר את ההתחייבות הזאת ומהי האחריות שלך לנזקים. לדעתי הדאגה שלך מקדימה את המאוחר. אם וכאשר יתבע אותך תפנה לקבלת ייעוץ ע"מ להתמודד עם טענותיו.