רישום עמותה

  • הקמת עמותה
    שירי2000 | 11/09/2012 17:11

    חבריי ואני מעוניינים להקים עמותה. איננו יודעים כלום על ניהול תקין של עמותה (במיוחד אם יום אחד עולים חשדות מצד גורמים שונים שאנו לוקחים תרומות לכיסנו ואנו נדרשים להוכיח שלא), יתרה מכך, הבנתי שישנם אישורים מיוחדים הניתנים לעמותות המוכיחות ניהול תקין, כגון "אישור 46". למי אפשר לפנות בעניין?

    • רישום עמותה
      עו"ד טלי קסלר | 19/09/2012 19:27

      בשלב ראשון אפשר לקרוא חומר באינטרנט ובאתר של רשם העמותות. בשלב שני צריך לגשת לעורך דין שבקיא בהקמה וייעוץ משפטי שוטף לעמותות וכן לרואה חשבון שבקיא בתחום של עמותות ולקבל ייעוץ.

    • הקמת עמותה וניהול תקין
      גידי גולדנר, רו"ח | 02/10/2012 22:53

      הקמת עמותה דינה כדין התאגדות, יש להירשם אצל רשם העמותות, מס הכנסה וכד'. בנוסף, יש להיוועץ אצל עו"ד לצורך רישום תקנון העמותה. באשר לאישור ניהול תקין, אכן לא ניתן לקבל אישור לתרומות לפי ס' 46 לפמ"ה וכן לא ניתן יהיה לקבל הקצבות, במידה וידרשו, מהמדינה ללא אישור זה. כמוכן, ייתכן והבנק לא יהיה מוכן לפתוח חשבון ללא אישור זה. לצורך קבלת האישור יש לשלוח לרשם העמותות מספר טפסים ואישורים, האישור הוא לכל שנה קלנדרית בנפרד. קבלת האישור היא ללא עלות, במידה ואין רצף במהלך השנים, הרשם ידרוש את כל האישורים לשנה שבה לא היה אישור כאילו נדרש.