יזמות עסקית - רכישת עסק

  • רכישת עסק ומחויבויות הצדדים
    לעסקה | 17/08/2012 14:24

    שלום רב, רצינו לדעת מה נהוג ומקובל כדי להבטיח את עצמנו או האם נהוג לתת לנו חזרה השבה במקרה שכזה ו/או פיצוי למוכרים אם בכלל. אנחנו קונים עסק חי ואנחנו רוצים שהבעלים הקודמים יישארו בו כשכירים לתקופה מסוימת של חפיפה ועבודה בפועל עד למועד מסוים בו כל צד ייפרד לדרכו ונמשיך לנהל את העסק בגפנו. השאלה שלנו מה קורה בתקופה הביניים בו המוכרים עובד אצלנו ואנחנו לא מסתדרים איתם במערכת היחסים בין עובד למעביד באשר לעסקה וההשבה אם בכלל? במידה והדברים אינם מסתדרים לשני הצדדים האם ניתן להבטיח לנו בחוזה המכר פיצוי ו/או השבה על כל ההשקעה על כל הרכישה בעבורנו בלבד מהמוכרים?האם גם נהוג לפצות את המוכרים בסיטואציה כזו או שכספי העסקה ברובם נשארים בידיו ולמעט פיצוי אלינו לא תהיה לנו השבה מלאה?מה וכמה נהוג לפצות את העובדים/בעלים לשעבר? נדגיש כי אנחנו לא מכירים את הבעלים הקודמים ואנחנו לא יודעים האם נסתדר איתם במערכת יחסים כעובד מעביד ומנגד אנחנו חייבים אותם בשל קשריהם, מעגל הלקוחות שלהם והעבודה בפועל לתקופת הביניים הרלוונטית וכדי שניכנס לעסק בצורה חלקה יותר לעבודה לבד אחרי שהמוכרים יעזבו בהסכמה. איך עקרונית אם בכלל פשוט מבטיחים את עצמנו ואת המוכרים, כך שבתקופת הביניים/תקופת העבודה בין הצדדים להסכם, במידה ולא נסתדר עם המוכרים/שכירים כעובדינו מה יהיה במידה ויסתיימו יחסי עבודה ואיך זה משליך על ההסכם ועסקת המכר? אבהיר כי בלעדי המוכרים והיותם שכירים אצלנו בתקופה הרלוונטית המוסכמת אין טעם בעסקה לפחות לתקופה שהוסכמה כחפיפה ועבודה ואנחנו לא רוצים להישאר בשוקת שבורה כי אנחנו הולכים להשקיע בקניית עסק זה הרבה כסף ועל פניו הרכישה בנתיים נראית לנו טובה, מה דעתכם? תודה ויום טוב

    • יזמות עסקית - רכישת עסק
      עו"ד תומר יפת | 26/08/2012 06:47

      שלום רב, שאלתם שאלות רבות וחשובות. ממש כעת, פנה למשרדנו לקוח במקרה שבו הייתה הפרה הסכם מצד חברה שרכשו את פעילותה ונגרם נזק כתוצאה מכך של מאות אלפי שח... אין שום יכולת לענות את שאלותיכם במסגרת פורום. אתם זקוקים לייעוץ פרטני מקצועי טרם החתימה. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית