החוכמה היא לא להיכנס לצרות ולא להבין איך לצאת מהם

  • שם לעסק בהקמה
    שרית | 13/08/2012 23:27

    אהלן! אני לא יודעת אם אני בפורום המתאים, אם לא תעשו טובה ותכוונו אותי :) אני מקימה עסק ובחרתי לי שם עסקי אבל התברר לי שיש כבר עסק עם שם זהה לשלי באותו תחום עניין(הפרעות שינה) אבל לקהל יעד שונה לחלוטין(הם למבוגרים אני לתינוקות) האם זה משהו קביל? האם הם יכולים לתבוע אותי על השם? הם לא רשומים כחברה... אשמח לתשובה! תודה!

    • החוכמה היא לא להיכנס לצרות ולא להבין איך לצאת מהם
      ofer309 | 14/08/2012 11:20

      כיון שמדובר בעסק חדש מה הבעיה למצוא שם חדש, אפילו אם תבני על שם קיים ותצאי צודקת במשפט המלחמות המיותרות הללו יגרמו לך להוציא אנרגיה במקום להתרכז בפיתוח העסק

      • תודה רבה על תשובתך, אשמח לחוות דעת של מנהלי הפורום  לת
        שרית | 14/08/2012 20:39

        • בבקשה הערכתי פורום זכויות יוצרים הולם את השאלה
          ofer309 | 14/08/2012 21:49

          מהפן המקצועי

        • יזמות עסקית - בחירת שם עסק
          עו"ד תומר יפת | 26/08/2012 06:44

          שרית שלום, כיוון שלא מדובר בחברה הרי שחוק החברות לא חל במקרה דנן ואין צורך להתאים את השם בהתאם לדרישות החוק שאוסר עם שם שיכול להטעות. המבחן הנו: האם מי ששומע את השם שאת בוחרת יכול לחשוב בטעות שמדובר בחברה השניה?. אם כן, יש בסיס לתביעה אופצונאלית של הגורם השני ויש להימנע מכך. ניתן לעשות בדיקה עם מספר אנשים שמכירים את העסק המתחרה שלך ולראות את תגובתם. בכל מקרה, טרם נקיטת צעד כל שהוא, כיוון שקיים סיכון הייתי מציע להתייעץ פרטנית עם עו"ד טרם החלטה. בהצלחה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית