סעיף 20 חוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961

  • השגת מקצוע עו"ד בשירותי ניסוח וטיפול בפניות ציבור
    ריטה אולבסון | 23/07/2012 10:29

    האם עסק שמטרתו ניסוח מכתבים רשמיים וטיפול בפניות ציבור מהווה השגת מקצוע עריכת הדין? שאלה נוספת - האם אשה שנמצאת בחופשת לידה יכולה להירשם כעוסק פטור? כלומר, האם עיסוקה החדש שמניב לה הכנסה כעוסק פטור ישפיע על דמי הלידה שלה?

    • סעיף 20 חוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961
      ofer309 | 23/07/2012 13:35

      מתאר אילו פעולות יוחדו לעורכי דין ציטוט "הפעולות המנויות להלן, לא יעשה אותן דרך עיסוק, או בתמורה אף שלא דרך עיסוק, אלא עורך דין; ואלה הפעולות: (1)  ייצוג אדם אחר וכל טיעון ופעולה אחרת בשמו לפני בתי משפט, בתי דין, בוררים וגופים ואנשים בעלי סמכות שיפוטית, או מעין שיפוטית; (2)  ייצוג אדם אחר וכל פעולה אחרת בשמו לפני — משרד ההוצאה לפועל; לשכת רישום הקרקעות; הפקיד המוסמך לענין חוק בתים משותפים, תשי"ג– 1952; רשם החברות; רשם השותפויות; רשם האגודות השיתופיות; רשם הפטנטים והמדגמים; רשם סימני המסחר; פקיד השומה ונציג מס ההכנסה לענין פקודת מס הכנסה; המנהל לענין חוק מס שבח מקרקעין, תש"ט–1949; מנהל מס עזבון לענין חוק מס עזבון, תש"ט–1949. (3)  עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי בשביל אדם אחר, לרבות ייצוג אדם אחר במשא ומתן משפטי לקראת עריכת מסמך כזה; (4)  ייעוץ וחיווי דעת משפטיים."

      • הסבר על הסעיף "עריכת מסמכים בעלי אופי משפטי..."
        ריטה אולבסון | 25/07/2012 09:54

        פעילותו של העסק שלי מתמקדת בניסוח מכתבים עבור אנשים שאין להם את הכישורים או הזמן לעשות זאת בעצמם. הם מספרים לי את העובדות הנדרשות לשם ניסוח מכתב ובסופו של דבר הם חתומים על אותו מכתב שנשלח בשמם. אני רק דואגת לנסח אותו עבור הלקוח, לאחר מכן הלקוח מאשר לי את המכתב, אני שולחת אותו ולבסוף גם מבצעת מעקב. האם זה נחשב לעניין השגת המקצוע?

        • להערכתי כן אלא שנקודות האור בסיפור הם
          ofer309 | 25/07/2012 11:27

          א. הקושי להוכיח ב. הסתירה עם חוק חופש העיסוק. ג. כיון שבשירות הניתן לא מעורב כסף גדול וכבד לא יהיה שווה לנסות להוכיח / להפליל אותך

    • השגת גבול מקצוע עריכת הדין
      עו"ד טלי קסלר | 26/07/2012 10:57

      נראה שלפי התיאור שלך אכן מדובר בהשגת גבול המקצוע. אם זו המטרה המרכזית של העסק לא נראה לי נכון לבסס אותו על כך. לשכת עורכי הדין מנהלת כעת מלחמת חורמה בעסקים שנתפסים בעיניה כמשיגים את גבול המקצוע. ביחס לחופשת לידה - אנא תפני את השאלה שלך לפורום ביטוח לאומי.