פירוק שותפות

  • פירוק שותפות
    גולן | 16/07/2012 16:28

    שלום, הוצע לי להיכנס כשותף 25% במסעדה קיימת ומרוויחה. לשותף שלי יהיו 75% מהמסעדה והוא הציע לי הצעה זו להיכנס איתו כשותף כי אין לו מספיק כסף לקניית 100% מהמקום. שאלתי: אני חושש שבעתיד, לאחר שהשותף שלי ירוויח מהמסעדה מספיק כסף לקניית החלק שלי, הוא יבקש ממני למכור לו את חלקי ואז לא תהיה לי ברירה כי הוא שולט ב75% מהמקום. איני מעוניין להגיע למצב שבו אצטרך למכור לו את חלקי כי אני מעוניין ליהנות מההכנסות של המסעדה הזו במשך שנים רבות. מה עליי לעשות? האם עליי להכניס בחוזה פיצוי גדול (למשל פיצוי בגודל החזר כפול של סכום ההשקעה הראשוני שלי) במקרה שהוא יירצה לקנות את חלקי? האם יש פתרון אחר? האם יש פתרון שלא יאפשר לו לקנות את חלקי?

    • פירוק שותפות
      עמית | 17/07/2012 23:21

      גולן שלום, לאחר שקראתי את שאלתך, לא עלה בידי להבין כיצד יוכל השותף לקנות את חלקך בלא הסכמתך. ככלל, לא ניתן לחייב אדם למכור את חלקו לאדם אחר. ככל שיש ביניכם הסכם שותפות עסקית כתוב המקנה לו זכות שכזו - צריך לבדוק את תנאי ההסכם הרלוונטי. במידה שאין הסכם כזה - קשה לי להאמין שיש עליך חובה למכור את חלקך. עמית

      • הבהרה לעמית
        ofer309 | 18/07/2012 07:18

        מקובל סעיף זכות סירוב ראשונה השמורה לשותפים כלומר נניח שמצא צד שלישי שמעוניין לרכוש את חלקו לשותפים יכולה להיות זכות סירוב ראשונה לרכוש באותם תנאים את חלקו של השותף על פני זכותו של הצד השלישי

        • הבהרה להבהרה
          עמית | 18/07/2012 07:53

          זה נכון.אך גם זה מותנה בכך שהמוכר הסכים למכור, ואף הסכים למחיר בו ימכור את אחזקותיו לאותו צד שלישי.כך שהחשש שהעלה השואל אינו משמעותי.עמית

    • פירוק שותפות
      עו"ד טלי קסלר | 26/07/2012 10:59

      התשובה לשאלה תלויה במסגרת המשפטית של השותפות - האם מדובר בחברה בערבון מוגבל או בשותפות. הדינים שונים ביחס לכל אחד מהמקרים.