הדבר יתכן מכמה סיבות

  • יזמות עסקית- רכבים
    אמיר | 10/05/2012 11:55

    שלום רב, פניתי למספר יבואניי רכב וביקשתי הצעות מחיר לשלושים רכבים (חדשים) מאותו דגם. קיבלתי בקשה מחברת ליסינג או מחברת טרייד אין (אני לא סגור על אופי החברה שפנתה אלי) בקשה לאפשר להם להגיש הצעת מחיר. לטענתם, יתכן והם יכולים להשיג מחירים נמוכים מאלו של היבואן. האם דבר כזה אפשרי? להשיג מחירים נמוכים משל יבואנים? היבואן לכל רכב (מזדה, טויוטה, סובארו וכד'...) לא אמור להיות היבואן היחיד בארץ? אפשרי להשיג מחירים נמוכים ממחירי יבואן מספקים אחרים?

    • הדבר יתכן מכמה סיבות
      ofer309 | 10/05/2012 15:55

      א. חוק הליסינג אוסר עסקת ליסינג על רכב שאינו בבעלות החברה מילים אחרות על החברה לרכוש את הרכב רק לאחר מכן תוכל לעשות עיסקה.ב. יתכן שליבואנים רשמיים נותרה "סחורה" שלא נמכרה והחברות שפנו אליך רכשו מהם את כלי הרכב.ג. סיבות נוספות .

      • יזמות עסקית - רכישת רכבים בקבוצה
        עו"ד תומר יפת | 20/05/2012 11:10

        אמיר שלום, הדבר בהחלט יתכן, נוכח העובדה כי לעיתים חברת הליסינג נותרת עם מלאי שהיא רוצה להיפטר ממנו כמעט במחיר עלות. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית