עסק מזון הוא עסק טעון רישוי לפי חוק רשוי עסקים אבל

  • שאלה
    ניב | 12/04/2012 18:11

    אני מתכנן לפתוח עסק מזון במבנה שכור. לפי החוק אני צריך קודם רישיון עסק בשביל בכלל להתחיל להפעיל את העסק ולמכור לאנשים. בשביל לקבל רישיון עסק אני צריך לחכות לפחות חודש חודשיים וגם אז לא בטוח במאה אחוז שיאשרו לי אותו. הבעיה שבזמן הזה אני יכול להפסיד מלא כסף על שכירות. האם יש דרכים להימנע ממצב כזה כך שזה יהיה חוקי?   תודה.

    • עסק מזון הוא עסק טעון רישוי לפי חוק רשוי עסקים אבל
      ofer309 | 14/04/2012 12:39

      אף גורם לא יכול להכתיב לך איך תנהל את עסקיך על כן תוכל למצוא מבנה ששימש למזון וקיבל בעבר רישוי עסקים ואז סיבת הבקשה תהיה "החלפת בעלים" במקום "עסק חדש" מנסיון - מצב כזה זול משמעותית

      • יזמות עסקית - רישיון עסק
        עו"ד תומר יפת | 15/04/2012 01:53

        ניב שלום, הדרך הארוכה היא בסופו של דבר הנכונה ואפילו זולה יותר. צריך להכניס את הנתונים הללו לתוכנית העסקית שאתה בונה. אפשרות נוספת היא ללכת בהתאם להצעת עופר אם אכן הדבר אפשרי. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית