חשבון בנק משותף

  • הכנסת שותף לעסק
    דני | 10/04/2012 22:24

    שלום, אני במגעים מתקדמים להכנסת שותף חדש לעסק קיים כמובן שנכין הסכם שותפות ביניינו ונבהיר את כל מה שצריך שאלתי היא בעניין חשבון בנק שיהפוך לחשבון משותף מה נהוג לעשות ? כאשר אני חושב על בעיות שעלולות לצוץ לדוגמא: יכול להווצר מצב עתידי שצד אחד מחלק צקים מהחשבון ללא ידיעת הצד השני ועלול לגרור את השותף לבעיה פננסית כיצד ניתן למנוע זאת מלכתחילה תודה

    • חשבון בנק משותף
      עמית | 12/04/2012 02:49

      דני שלום רב,כפי שנהוג לומר פה בפורום - זה מהנושאים שצריכים להסדיר במסגרת הסכם השותפים.פתרון קונקרטי לשאלתך: ניתן לקבוע שנדרשות חתימות של שניכם על כל צ'ק. קביעה כזו צריכה להיעשות במסגרת החלטת זכויות החתימה של החברה, ובמסגרת טפסי פתיחת חשבון הבנק.זה יכביד מעט על התנהלות החברה, אך יתן לך שקט נפשי.לחילופין: ניתן לקבוע שרק פעולות מעל X ש"ח תחייבנה שתי חתימות: זה ייצור איזון מסויים בין חשש "ההכבדה" לבין החשש מפיזור צ'קים בלתי-מבוקר.עמית

      • יזמות עסקית - חשבון בנק משותף
        עו"ד תומר יפת | 15/04/2012 01:51

        שלום רב, מצטרף בעיקרון לתשובתו של עמית. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית