תשובה

  • יזמות עסקית חיבור בין משקיע ליזם בתחום הנדל"ן
    רינת | 29/03/2012 19:17

    שלום רב,אני זקוקה לנוסח של הסכם כלשהו שהוא דומה להסכם יזמות/תיווך אך אינו כזה, כי אינני מתווכת. אני מקשרת בין יזמי נדלן למשקיעים בעלי ענין, ואני זקוקה להסכם שעליו אבסס את ההסכם שלי, הבעיה במקרה שלי, זה שצד המשקיע או מתווך נוסף בדרך  יכולים "לדלג מעל ראשי" ועוד להחתים את היזם שלי . ולכן אני זקוקה להסכם שיבטיח אותי, ואוכל להחתים את המשקיע או מי מטעמו,  אשמח לרעיונות שעליהם חשוב  לשים דגש, ואשמח לדעת מה נהוג מבחינת שלבי התשלום, לדוגמא האם יש אצלם אבני דרך היתר בניה וכדו', זה מחייב עיכוב התשלום אלי. או שנהוג לקבל בזמן חתימת העסקה בינהם את מלוא התשלום. תודה

    • תשובה
      עמית | 01/04/2012 00:45

      ככלל, זה נקרא הסכם לאיתור משקיעים.על מנת למנוע "עקיפה", הדרך הטובה ביותר היא לאסור על החברה להתקשר עם רשימה מוגדרת של משקיעים, אותם את מציגה בפניהם (והחברה מאשרת אותם פרטנית, לפני ההיכרות).מבלי להבין בתחום הספציפי, ההגיון אומר שהתשלום אלייך יהיה במקביל להעברת תשלומים מהמשקיע ליזמים (באחוזים מכל העברה כספית)

      • הסכם מול משקיע
        רינת | 01/04/2012 03:02

        תודה על תשובתך, יש לי הסכם מול החברה עבורה אני מאתרת משקיעים, יש לי בעיה עם נוסח להסכם מול המשקיע- על תשלום לי עבור השגת הפרויקט.. האם ניתן לאתר כזה הסכם? כי באתרים שבהם יש הסכמים לא היה משהו מתאים,

        • עמית
          המשך תשובה | 01/04/2012 15:01

          ראשית, לדעתי אין צורך בהסכם נוסף מול המשקיע: מרגע שתהיה השקעה, החברה תעביר לך את חלקך. אלא אם כן - את מנסה "לגזור קופון" על כל אחד משני הצדדים, שזה דבר לא ממש מקובל.בכל מקרה - ההסכם מול שני הצדים הוא מאד דומה, ומבוסס על אותם עקרונות.

          • יזמות עסקית - עריכת הסכם
            עו"ד תומר יפת | 05/04/2012 08:30

            רינת שלום, לא ממליץ לך לחסוך בניסוח הסכם טוב. זה ישרת אותך בהמשך למשך הרבה עסקאות. לשיקולך. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית