תשובה

  • הקמת חברה והסכמי מייייסדים
    מנחם | 27/03/2012 20:48

    הקמתי חברה עם שותף, איך אוכל לעגן את מערכת היחסים משפטית בצורה אופטימלית, למקרה שיתגלה סכסוך בינינו? האם בהסכם או בתקנון? מהם היתרונות והחסרונות שלהם? תודה רבה

    • תשובה
      עמית | 28/03/2012 21:50

      ככלל, ההבדל המרכזי ביניהם הינו שתקנון ניתן לשנות ברוב של בעלי המניות, בעוד שינוי הסכם מייסדים דורש (אלא אם כן נקבע בו מפורשות אחרת) הסכמה של כל אחד מהמייסדים על מנת לשנותו. לכן - הסכם מייסדים יגן טוב יותר על הצדדים, אך יקשה על הצד השני לפעול במקרה בו יהיו בעיות בעתיד, כגון: אם צד אחד ירצה חהביא משקיע, והשני יתנגד.יחד עם זאת, ככל שישנם רק שני בעלי מניות בחברה, ההבדל בין שני המסמכים הינו שולי ביותר.

      • יזמות עסקית - הסכם שותפות
        עו"ד תומר יפת | 05/04/2012 08:29

        מנחם שלום, ברור שנדרש הסכם שותפות. הוא המקום להסדרת היחסים בין הצדדים. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום יזמות עסקית