דיבה ע"י מעסיק לשעבר

  • מעסיק לשעבר
    עורך דין | 25/03/2012 17:47

    שלום רב, אני עו"ד צעיר שכמו רבים מחבריי למקצוע מחפש בימים אלו עבודה כעו"ד. לאחר מספר תשובות שליליות ממשרדים בהם התראיינתי למרות שהראיון היה מצויין, התחלתי לחפש את הסיבה לכך. לבסוף נודע לי כי המעסיקים פנו לעו"ד, שעבדתי אצלו בעבר, והוא ככל הנראה נתן עליי חוות דעת שלילית ביותר ואף השתמש במילים בוטות מאוד בכדי לתאר אותי (רק כך לטעמי ניתן לפרש את התשובות השליליות). בהנחה שכך הם פני הדברים האם מדובר לדעתך בהוצאת דיבה מצידו של המעסיק לשעבר? בהתנהגות ראוייה של "חבר למקצוע"? ברצוני לציין כי במכתב סיום העסקה של אותו מעסיק קודם הוא כתב שהוא מאחל לי הצלחה בכל מקום עבודה אחר.

    • דיבה ע"י מעסיק לשעבר
      עו"ד שלומי וינברג | 26/03/2012 00:04

      אם המדובר בשקרים, ייתכן שעומדת לך עילת תביעה. גם אז, ייתכן שיעמדו למעביד ההגנות הקבועות בחוק ("האמנתי שהוא עובד גרוע" וכו') בד"כ המדובר במקרים גבוליים הקשים להוכחה ראייתית.

      • תודה ושאלה נוספת
        עו"ד | 26/03/2012 10:47

        אם אני מפרסם בפורום את העובדה שהמעסיק לשעבר מלכלך עליי בכדי שעורכי דין נוספים יהיו מודעים לדבר, האם זה בגדר לשון הרע?

        • מכיר את התופעה המכוערת הזאת,אם יש משהו באמת תתבע
          אנונימי | 27/03/2012 09:22

          לדעתי תבקש ממישהו שקרוב אליך שיתקשר ויקליט אותו ושיבקש ממנו חוות דעת עליך.אל תשכח שבגלל שאתה לא חלק מהשיחה תהיה חייב שמי שמקליט אותו יוכל לבוא איתך בתור עד ושהוא זה שיציג את ההקלטה. אם המעסיק הקודם שלך אומר דברים כמו הוא לא היה עובד חרוץ וכו" זה סתם דעה.תחפש דברים עם בשר. אם אין משהו רציני פשוט תניח לו. אבל אם הוא אומר דברים בהתלהבות מוגזמת או שמשקר וטוען דברים שלא היו ולא נבראו,תתבע אותו שישלם לך על כל הזמן שישבת בבית ללא תעסוקה כולל הוצאת דיבה או לשון הרע. אפילו אם הוא טוען שאתה מאחר כרוני ויש לך איזושהי אסמכתא אמיתית לכך שהיית מגיע בזמן תתבע אותו. לצערי אני מכיר את התופעה המכוערת הזאת מקרוב וצריך להוקיע אותה

          • אל תעשה שטויות בפורום גם אם אתה צודק  לת
            אנונימי | 27/03/2012 09:26