תלונה לוועדת האתיקה כעילה בלשון הרע

  • הגשת תלונה ללשכת עורכי הדין נגד עו"ד...
    מרבז | 21/02/2012 11:34

    התלוננתי ללשכה וטענתי שם דברים שלא שמעתי ישירות או הייתי נוכח במקום או עד למעשים שעשה העורך דין... מישהו סיפר לי על העורך דין הזה ועל ההתרחשות ואני האמנתי לו בלי לברר את העניינים וכך שלחתי את התלונה ללשכת עורכי דין... לאחרונה קיבלתי התראה מהעורך דין שטוען כי פגעתי בשמו הטוב!!! אני חושש כי מי שסיפר לי את הדברים על העו"ד שיקר במצח נחושה והלהיט אותי וגרם לי להגיש את התלונה ללשכה, כאשר אני בעצמי לא שמעתי כל מילה שנאמרה או כל מעשה שעשה העו"ד שהתלוננתי עליו. האם אני אהיה צפוי לתביעה בגין לשון הרע?

    • תלונה לוועדת האתיקה כעילה בלשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 25/02/2012 23:19

      השאלה האם תהיה צפוי לתביעת לשון הרע - תלויה כמובן ברצון הנפגע לנהל הליך משפטי כנגדך. ככלל, בגין הגשת תלונות ללשכה, עומדות למפרסם הגנות שונות בחוק איסור לשון הרע.

      • תשובתך סותרת תשובה קודמת שלך
        שי | 26/02/2012 09:15

        מ- 16/2/2012, שנמצאת עדיין (נכון לעכשיו) בדף זה: "בפסיקה בתי המשפט המחוזיים אושרה הטענה שתלונה לוועדת האתיקה נהנית מחיסיון, וככזה אינה מהווה עילה בלשון הרע".

        • התשובות אינן סותרות - עיין בפנים
          עו"ד שלומי וינברג | 01/03/2012 08:13

          תלונה לוועדת האתיקה נהנית מהחיסיון (ההגנה) הקבועה בסעיף 13(5) לחוק, ולכן אינה מהווה בדרך כלל עילה להגשת תביעת לשון הרע. יש מיעוט פסקי דין בהם ניתנה אפשרות להגיש תביעה, ואולם אז בתי המשפט דחו את התביעות בסיומו של ההליך, על יסוד הגנת תום הלב (סעיף 15(8) לחוק). בהצלחה!