לשון הרע על עסק

  • הבעת דעה בפורום אינטרנט
    יבגני | 23/07/2011 16:18

    פרסמתי בפורום אינטרנט מאוד מוכר בתחום החתונות הודעה בגנות בעל עסק מסוים אשר נתן לי שרות גרוע ביותר- פרסמתי בעילום שם. ממה שהבנתי בעל העסק חושד שמדובר בי וככל הנראה פנה לבעלי האתר על מנת שיעברו אליו את כתובת IP של כותב ההודעה. אני חושש שתוגש נגדי תביעה. האם יש לי באמת ממה לחשוש שכן כל מה שכתבתי אני עומד מאחוריו במילה במילה ויש לי הוכחות

    • לשון הרע על עסק
      עו"ד שלומי ויינברג | 23/07/2011 18:39

      עד לשנה האחרונה, ובהתאם לפס"ד רמי מור, לא ניתן היה לקבל פרטי IP. לאחרונה, בעקבות פס"ד חדש של בית משפט השלום - נקבע כי אם הנפגע מעריך כי המדובר במעוול/מפרסם ספציפי - הוא רשאי להגיש בקשה לחשוף את פרטי ה-IP שלו (תוך השוואה בין כתובת הIP של המפרסם לבין כתובתו של החשוד בפרסום). אם תימצא התאמה בין השתיים - ייתכן ויחוייב הספק למסור את פרטיו של המפרסם (פסק דין מיום 26.5.11 של השופטת ריבה שרון). קח בחשבון שהמדובר בינתיים בפסיקה של בית משפט שלום בלבד. עם זאת, תזכיר הצעת חוק שפרסם משרד המשפטים יאפשר לאחר חקיקת החוק (עניין של כשנה) - ככל שהחוק יעבור - לחשוף פרטי IP של המפרסם ככל שהמדובר בעוולה ולפי מבחנים הקבועים בחוק. בכל מקרה, אם מה שפרסמת הוא אמת - אין לך מה לחשוש - כיוון שעומדת לך הגנת אמת דיברתי והיה קיים עניין ציבורי בפרסום. מומלץ כי תתייעץ עם עו"ד. בהצלחה!