התיישנות

  • משך הזמן שהעוולה קיימת להתחשבנות בגובה הנזק
    מריו | 21/03/2013 14:46

    שלוםהייתי מעוניין לדעת את משך הזמן המותר והניתן למדוד כדי לכמת את הנזק לתביעה ייצוגית בתודה

    • התיישנות
      עו"ד עמירם טפירו | 24/03/2013 15:23

      מריו שלום, למעשה שאלתך מתייחסת לנושא ההתיישנות (הקובעת עד מתי ניתן לתבוע רטרואקטיבית). לגופו של עניין, ברוב המקרים ההתיישנות הינה 7 שנים אך יש חוקים שמקצרים ו/או מאריכים את תקופת ההתיישנות (למשל התיישנות במקרה ביטוח היא קצרה יותר וכיו"ב). בנושאים אזרחיים, ההתיישנות בד"כ הינה 7 שנים (למשל: הפרת הסכם וכיו"ב). מכיוון שתובענה ייצוגית "מכילה בקרבה" עילה אישית הרי שאין אין במנגנון התביעה הייצוגית משום שינוי של תקופות ההתיישנות ביחס לאותו מקרה – כך שגם במקרה שלך יש לבדוק האם יש חריגים למצב הרגיל. בברכה, עמירם טפירו, עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • משך הזמן הניתן לחשב לכמת תביעה ייצוגית
        מריו | 24/03/2013 16:59

        שלום תודה על התשובה המנומקת מדובר בנסיון להכין תביעה ייצוגית, בגין חוסר סימון מחירים ותנאי רכישה, והמצב כבר נמשך ביותר מ7 שנים. האם אפשר יהיה לחשב את 7 השנים, בסך הכל הנתבע. ואם מותר, עוד שאילה, לגבי פסיקות חלוקת הזכאויות במידה בזיכוי בתביעה. ממה שבדקתי ראיתי שבתי המשפט פוסק בכל המקרים שבדקתי, חלוקה לפי שני שליש לעו"ד ושליש או פחות, למגיש/ים. ממה שאני מבין כל עולם המשפט כולל בתי המשפט, מעריכים את עבודת העו"ד פי שניים, ובלי שום אחריות, מכיוו שאם מפסידים, המגיש צריך לשלם הוצאות משפט, זה לפי דעתי חלק והתשתקפות של היהירות שכל מערכת המשפט חייה, ומתייחסת לאזרח הפשוט כסוג ב, כלומר, לאתר את העוולה, ולהגדיר מה הנזק לחברה כולה, וכן לקחת אחריות על תשלום של הוצאות משפט, שווים הרבה פחות, מהזמן היקר שך עו"ד ושופטים. הזמן שלנו והיוזמה שווים מעט מאוד. מכאן השאילה השניה, האם ניתן לסכם בין המגיש והעו"ד חלוקת האחריות והזכאויות, באופן שונה מהפיסקה שתבוא שוב תודה רבה חג שמח

        • התיישנות
          עו"ד עמירם טפירו | 27/03/2013 14:14

          מריו שלום, שוב, ההתיישנות נגזרת מהעילה המשפטית על בסיסה מוגשת התביעה. בהנחה שתוגש תביעה על בסיס חוק הגנת הצרכן, הרי שההתיישנות הינה 7 שנים. ביחס לשכ"ט עו"ד אל מול תובע ייצוגי הרי שמדובר בשכ"ט שנפסק על ידי בית המשפט בהתאם לשיקולים שונים. לטעמי, לא ניתן להתנות עליו (לנוכח שיקולים של טובת הקבוצה וכיו"ב). בברכה, עמירם טפירו, עו"ד

          • ניגוד אינטרס של העו"ד
            מריו | 27/03/2013 14:47

            שלום ושוב תודהאם עו"ד הציג בעבר אחד הנתבעים בתביעה ייצוגית, קיים חשד של ניגוד אינטרסים עד כדי לפגוע סיכויי התביעה כולה?תודה רבה בברכהמריו

            • ניגוד אינטרסים
              עו"ד עמירם טפירו | 02/04/2013 12:24

              מריו שלום, על עורכי דין קיימת חובה לפעול לטובת הלקוח שלהם ובמקרה של תביעה ייצוגית לפעול לשם טובת הקבוצה. ייצוג בעבר אינו מקים בהכרח חזקה של ניגוד עניינים (אלא אם מדובר בלקוח קבוע). עמירם טפירו,עו"ד מנהל פורום תובענות ייצוגיות