תביעה ייצוגית כנגד משרד הביטחון

  • תביעה נגד משרד הבטחון
    פלדמן | 28/09/2012 17:11

    שלום. אבי עלה לארץ מפולניה חולה לאחר שהיה 3 שנים במאסר ברוסיה בסיביר במהלך מלחמת העולם השנייה . אז באותה תקופה גברים קיבלו מספר אישי מצה"ל גם אם לא עברו בדיקה רפואית , או ועדה רפואית וגם אם לא נקבע להם פרופיל צבאי וגם אם לא הוזמנו לשרות צבאי סדיר או מילואים וכך היה אבי . לצערי היום כשאנו מבקשים לקבל דרכון פולני אנחנו נתקלים בבעיה הזו שאבי קיבל מ.א וזה פוסל אותו מלקבל אזרחות פולנית חזרה . האם יש לי סיכוי להגיש תביעה נגד צה"ל / משרד הבטחון בטענה שאבי היה פסול מלשרת בצה"ל או זו הייתה טעות שנתנו לו מספר אישי ללא בדיקת רופא או ועדה רפואית או קביעת פרופיל צבאי וזה ניתן לו באופן אוטומטי ולכן זכויותיו וזכויותינו נפגעו . מה סיכויי ? תודה

    • תביעה ייצוגית כנגד משרד הביטחון
      עו"ד גיא קדם | 28/09/2012 21:28

      שלום, תביעה ייצוגית ניתן להגיש בעילות מוגדרות בדין. מהמתואר על ידך לא נראה לי שניתן להגיש תביעה ייצוגית. מעבר לכך ולקשיים משפטיים נוספים שעולים, לא בטוח שמשרד הביטחון הוא הכתובת, אלא הגורמים הרלבנטיים בפולין שאחראים על הנפקת דרכונים. יכול להיות שהכתובת היא ביהמ"ש בפולין. עו"ד גיא קדם, מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • בעיה משפטית
        פלדמן | 29/09/2012 08:00

        תודה. הכוונה להוציא צו הצהרתי מבית המשפט שנתינת מספר אישי ללא בדיקת רופא , ועדה רפואית , פרופיל צבאי לאבי היה לא חוקי ומכאן הכול יסתדר מול הרשיות בפולין . בפולין הנקודה הזו בעייתית משפטית כי הם טוענים שברגע שקיבל מספר אישי או נרשם גם אם לא שירת בפועל אבל היה רשום הוא איבד את האזרחות שלו והדרך היחידה שנראת לי להצליח זה לטעון שקביעת מ.א לא היה חוקי והוא לא היה כשיר לשרות מילואים . מה דעתך ?

        • כאמור, איני חושב שיש יסוד לתביעה ייצוגית, וסיכוי נמוך להצליח בתביעה בכלל.  לת
          עו"ד גיא קדם | 29/09/2012 09:55