איך מגישים תביעה ייצוגית?

  • קבלות פיקטיביות
    גד | 23/04/2012 17:44

    במוסד השייך למדינה ונמצא ברשות ערונית מסויימת התקלקל לפני כשנתיים מכשיר הז'יטונים של החניה, מאותו זמן בכניסה לחניון ניתן פתק מרובע קטן עליו רשום בכתב יד השעה שנכנסת לחניון. ביציאה יושב אדם שכנראה מעוסק ע"י העיריה וגובה תשלום בהצגת הפתק בתמורה הוא מגיש חשבונית שעליה פרטים לא נכונים כגון שם המקום, תאריך ושעה. נוסף על כך אני מבקר במקום מידי פעם וזרימת האנשים שם לא נפסקת ובמהלך ביקורי שמתי לב שהתשלום משתנה לא אחיד ונתון לשיקולו של הגובה. האם יש פה עילת תביעה יצוגית ומה לעשות ע"מ להיות הנציג של התביעה ולהגישה??? בתודה מראש.

    • איך מגישים תביעה ייצוגית?
      עו"ד גיא קדם | 24/04/2012 07:30

      שלום גד, ראשית יש לקבוע האם נגרם לך נזק אישי וכמה. רק אם נגרם לך נזק אישי תוכל לתבוע. יש גם לזכור שבתביעה נגד רשות/מדינה, הנתבעת יכולה להודיע שהיא מפסיקה את הגבייה ואז התביעה לא בהכרח תאושר כייצוגית. גיא קדם, עו"ד מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • עצם הקבלות הלא חוקיות הוא נזק?  לת
        גד | 24/04/2012 13:38

        • למי? לאוצר המדינה? ואם הקבלות נמוכות מהתמורה, למה מי שקיבל לא התלונן?  לת
          עו"ד גיא קדם | 24/04/2012 13:44

          • זה הפך כנראה זמנית לנוהג.
            משה | 24/04/2012 13:59

            הציבור אדיש, וחלק גדול מהמבקרים שם הם עורכי דין. הם זקוקים לקבלה כדי לצאת מהחניון ולא מעבר לכך. כנראה בגלל זה אין תלונות. לאומת זאת רוב המבקרים אינם יודעים במפורש כמה יצתרכו לשלם ביציאה.