לא יושבים רק בחדר:)

  • לשופט בדימוס/מתמחי בית משפט/והמתמחה מיכל שהגיבה לפני שבוע
    יניב. | 24/01/2008 21:55

    אני אמור להתחיל התמחות בקרוב אצל שופטת בבימ"ש שלום (בינוני-קטן) ואני כבר עבדתי לפני כן במשרד עורכי דין ומכיר נושא של הכנת כתבי טענות (אם כי לא בכל הנושאים אלא בתחום מסוים) והגשה בבתי משפט והכנת תצהירים ונספחים ולפיכך רציתי לעשות התמחות אצל שופט וללמוד ממנו כיצד לפתח חשיבה משפטית ולבחון תיק ממבט יותר ביקורתי . או כמו שנכתב כאן להסתכל על התיק "מלמעלה" רציתי לשאול מתמחה בבימ"ש האם הוא/היא מרגיש/ה שההתנסות בבימ"ש כתיבת חוו"ד יהא בה לסייע לי ליישם זאת בעתיד בתחומים אחרים והאם זה יהא לך לעזר לאחר סיום ההתמחות - לצורך כתיבת טענות. האם המתמחה נוכח ושומע דיונים. כמו כן מה קרוה אם לפתע אני נתקל בקושי ואני לבד בחדר - למי המתמחה פונה ?אשמח לכל פיסת מידע ואיזה טיפים תוכלו לתת לי (ביחס כלפי השופטת) כדי שלא אשגה חלילה או כל טיפ אחר שכדאי אדע.

    • לא יושבים רק בחדר:)
      שופט (בדימ.) | 27/01/2008 18:55

      יושבים גם ליד השופט בדיונים. וגם ב"חדר". אם יש שאלות תמיד תוכלי לשאול את השופט בזמן שאינו באולם.

      • שאלה נוספת-לשופט בדימוס,שני, מתמחי בימ"ש
        יניב | 29/01/2008 11:08

        ראיתי למעלה תגובה של עו"ד1 ולפיה משתמע כי התמחות בבית משפט הינה פחות טובה מהתמחות במשרד עו"ד בטענה שבבימ"ש עובדים פחות שעות.אך אני סבור כי במשרד עו"ד לא בהכרח אתה עושה עבודה משפטית כל זמן שהותך 10 שעות או יותר, כי אם גם עבודה אחרת,הגשות לבית משפט ועבודה נוספת שמתבקשת ולדידי הזמן אינו המדד לאיכות/טיב ההתמחות.אם אני אבזבז חצי יום בהמתנה בתורים בבתי משפט איני סבור שזה "יותר טוב" מאשר לשמוע עדים וללמוד משופט את הלך חשיבתו.יתר על כן עבדתי במשרדי עו"ד קודם לכן והכנתי תצהירים ובקשות. משאת נפשי היתה לעשות התמחות בבית משפט וללמוד משופט את האופן בו הוא בוחן טענות ומכריע לכאן או לכאן וברצוני ללמוד משופט איך לבחון תיק ולא ללמוד מעו"ד איך "לתפור" "לייצר" טענות ולעיתים גם להגזים בסגנון בכדי להעצים הטענות.בעיני זה לא מהווה כל אתגר.האתגר האמיתי ללמוד משופט שאין לו אינטרס אלא עשיית הצדק והחתירה לאמת. אני גם לא רוצה להיות עו"ד כשאהיה עו"ד מסוג של שכיר חרב אני רוצה להיות שגריר של צדק ולדעת לברור בין האמת לטענות סרק.אבקש לקבל את עמדת השופט בדימוס ושני האם זה נכון כי התמחות בבימ"ש הינה פחות טובה.אני צפוי להתחיל התמחות עוד מעט בבימ"ש שלום (וברי כי העניינים בהם דן השלום אינו כבמחוזי או בעליון ואעפ"כ אני חש שמחה. אבקש את עמדתם על תרומתה של התמחות בבימ"ש וכן מכובש השופט בדימוס עצות "טיפים" ביחס להתמחות. האם למשל לבדוק סוגיות שונות גם לאחר שעות ההתמחות-בהיותי בבית ומה באשר ליחס לשופטת. האם עלי להיות מרוחק מפאת כבודה ? ואם היא ביקשה כי אקרא לה בשמה - האם עלי לעשות כן או בכל זאת לקרוא לה כב' השופטת? אודה להתייחסותו של השופט בדימוס והתייחסותה של שני או מתמחי בימ"ש. רוב תודות *למידע נוסף:בית משפט השלום

      • לשופט בדמוס-רוב תודות על תשובתך.אנא ראה שאלתי הנוספת  לת
        יניב | 29/01/2008 11:12

      • לשופט בדימוס-רוב תודות על תשובתך-אנא ראה שאלתי הנוספת  לת
        (תיקנתי טעות הקלדה) | 29/01/2008 11:14

    • התמחות בבתי משפט - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 17/07/2008 16:05

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות התמחות בבתי משפט, קרא: התמחות בבית משפט